O bătrână din Brescia i-a făcut cadou casa îngrijitoarei românce, singura care a rămas cu ea după ce nepoţii au abandonat-o

O bătrână de 92 de ani i-a făcut cadou casa, prin testament, româncei care a rămas lângă ea să o îngrijească, după ce femeia a fost abandonată într-un azil de bătrâni din Brescia de toate rudele.

Nepoţii bătrânei, uluiţi şi furioşi de gestul femeii, au dat-o în judecată atât pe bătrână, cât şi pe îngrijitoare, însă judecătorii au decis că bătrâna este liberă să facă ce doreşte cu proprietatea sa.

Bătrâna îi lasă casa româncei, nepoţii o dau în judecată . O doamnă în vârstă de 92 de ani, din Brescia, a făcut un gest de o rară omenie pentru femeia care a îngrijit-o ani de zile cum a putut ea mai bine, o româncă în vârstă de 45 de ani.

Bătrâna fusese abandonată într-un azil de bătrâni din Brescia, iar românca a îngrijit-o pe femeia foarte în vârstă cu blândeţe şi înţelegere ani de zile. În schimb, bătrâna şi-a modificat testamentul şi i-a făcut cadou româncei casa ei din Brescia.

Când li s-a comunicat decizia bătrânei de către avocat, nepoţii femeii au declanşat un război în Justiţie pentru recuperarea casei, spunând că femeia nu este în deplinătatea facultăţilor mintale, iar românca vrea să profite de pe urma ei. Românca, pusă într-o situaţie foarte complicată, a declarat că nu are pretenţii asupra casei respective, însă bătrâna a insistat şi a fost decisă să facă acest gest, în ciuda tuturor presiunilor.

Românca, achitată de toate acuzaţiile

Îngrijitoarea bătrânei a fost anchetată de poliţişti, pentru a determina dacă povestea nepoţilor bătrânei se confirmă, însă a fost achitată de orice acuzaţie, în urma unor investigații lungi și delicate. Procurorii au închis dosarul, cu concluzia finală că “fapta nu există”.
Românca a fost exonerată de orice acuzaţie, definitiv, mai ales că bătrâna, atât verbal cât și în scris, a spus că se simte abandonată de familie şi că nu doreşte să-şi lase averea unor persoane care au abandonat-o într-un azil de bătrâni.

Testamentul bătrânei e devastator

“Nu mă judecaţi greşit, nu mă înțelegeţi greșit, nepoți dragi, dar dacă am ajuns în acest punct, la aceste alegeri, se datorează faptului că m-am simțit abandonată de toată lumea, de toţi dintre voi. Și, cum nu aţi simțit nici o obligație față de mine, atunci mă simt liberă să nu simt nici eu vreo obligaţie faţă de voi şi să-mi las monştenire lucrurile așa cum mi se pare de cuviință” îşi începe bătrâna testamentul, din care citează bresciatoday.it “.
Și așa a fost. Îngrijitoarea româncă a primit prin testament casa bătrânei, plus 10.000 de euro pentru cheltuieli de renovare, din moment ce nimeni nu mai locuia la adresa respectivă de ceva vreme.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *