Noi locuri de muncă pentru Românii din Diaspora. Ţări ca Marea Britanie, Germania şi Spania au meserii căutate de români

Miercuri, ANOFM a transmis într-un comunicat de presă, locuri de muncă ce sunt oferite de angajatorii din Spaţiul Economic European prin intermediul reţelei Eures România. Astfel se poate afla care sunt ţările ce oferă cele mai multe locuri de muncă dunt disponibile pentru români şi în ce domenii de activitate, scriu cei de la ro.sputnik.md

BUCUREŞTI, 7 feb – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit comunicatului Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă ANOFM, angajatorii din Spaţiul Economic European (SEE) oferă, prin intermediul reţelei Eures România, 974 de locuri de muncă.

Cele mai multe, 204, sunt disponibile în Spania (200 pentru agricultor, patru pentru tehnician – turbine eoliene), iar 200 de locuri de muncă sunt pentru Portugalia şi sunt valabile pentru muncitori necalificaţi în agricultură.

De asemenea, 160 de locuri de muncă sunt disponibile în Marea Britanie (100 pentru lucrător în agricultură, 50 pentru îngrijitor de persoane la domiciliu şi zece pentru infirmieri), iar 141 de locuri de muncă sunt disponibile în Olanda (85 pentru lucrător în sere, 25 pentru lucrători în fabrica de alimente, 20 pentru lucrători sezonieri la flori, 10 pentru muncitori în grădinărit şi unul pentru asistent manager).

În Germania sunt oferite 71 de locuri de muncă, după cum urmează: 10 pentru sudor MIG/MAG, 8 – pentru ajutor la procesarea produselor alimentare, 6 – lucrător în construcţii din beton şi beton armat, 4 – personal servire, 4 – mecanic instalaţii sanitare, de încălzire şi climatizare, 3 – manipulant marfă, două pentru electrician, două pentru faianţar, două pentru măcelar, două pentru personal gastronomia de sistem, două pentru specialist restaurant, două pentru stivuitorist, două pentru tâmplar şi câte unul pentru bucătar, cameristă/roomboy, constructor componente din beton, constructor de acoperişuri, constructor structuri din beton armat, constructor structuri din metal, croitor decoraţiuni, fierar – betonist, instalator, lucrător finisaje în construcţii, mecatronist vehicule, operator maşini şi utilaje pentru construcţii, recepţioner, şofer camion pe distante lungi, şofer de autobuz, specialist CNC, tehnician aparate şi sisteme electronice, tehnician electronică – sisteme de construcţii şi infrastructură, tehnician electronică – sisteme de comutaţie şi control, tehnician sondaje topografice, tencuitor şi zidar.

În Irlanda sunt disponibile 55 de locuri de muncă – ciontolitor tranşator carne, în Danemarca sunt oferite 50 locuri de muncă (lucrători în agricultură – cules mazăre), în Norvegia – 24 locuri de muncă (10 – măcelar, 5 – vopsitor auto/ tehnician de reparaţii, 4 – programator jocuri video, 2 tester asigurarea calităţii, 1 ghid caiac, 1 ghid antrenor caiac, 1 producător extern jocuri video), în Suedia – 24 locuri de muncă (8 mecanic maşini şi utilaje grele, 8 operator CNC; 5 vopsitor auto, 3 mecanic auto), în Finlanda – 16 locuri de muncă (10 muncitor constructor, 6 pavator), în Malta – 12 locuri de muncă (4 electrician, 4 instalator, 4 tehnician aer condiţionat) în Slovacia – 12 locuri de muncă (12 sticlar) şi în Ungaria – 5 locuri de muncă (2 electrician, 1 grădinar, 1 măcelar, 1 mecanic auto).

Ofertele pot fi consultate accesând www.eures.anofm.ro. Persoanele interesate se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul Eures îi poate îndruma.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *