Ciorba de urzici este unul dintre deliciile sezonului de primăvară, oferind o combinație unică de savoare și nutriție

Dar ce anume face ca această ciorbă să fie atât de delicioasă și revigorantă? Ei bine, secretul stă într-un ingredient cheie, pe care bucătăresele pricepute îl adaugă cu încredere în oală pentru a obține o aromă desăvârșită. Află mai multe despre acest ingredient și rețeta sa specială pentru a experimenta gustul autentic al ciorbei de urzici la perfecție.

Secretul unei ciorbe de urzici excepționale stă într-un ingredient cheie: borșul de casă, care îi conferă acel gust acrișor distinctiv. Rețeta mai jos

Ingrediente:

  • 300 g urzici (doar vârfurile)
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 legătură de ceapă verde
  • Sare și piper după gust
  • 500 ml borș de casă
  • 2-3 fire de usturoi verde
  • 50 g orez
  • Leuștean sau pătrunjel verde, după preferință
  • Leurdă (opțional)

Instrucțiuni de Preparare:

  1. Începe prin a spăla și a curăța urzicile de codițe, apoi opărește-le timp de două minute în apă clocotită. Scurge-le, păstrând apa pentru ciorbă.
  2. Continuă cu tocatul cepei, morcovului și păstârnacului și călește-le în ulei, adăugând sare și piper după gust.
  3. Adaugă orezul și lasă-l să se călească pentru încă 2 minute. Toarnă apoi apa în care au fiert urzicile și lasă să fiarbă timp de 15 minute.
  4. Toacă urzicile mărunt și adaugă-le în ciorbă, lăsând totul să fiarbă pentru încă 15 minute.
  5. Încălzește borșul și incorporează-l în ciorbă, așteptând un ultim clocot.
  6. Finalizează prin a adăuga verdețurile tocate mărunt și servește ciorba caldă, garantând o experiență culinară memorabilă pentru întreaga familie.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *