5 Remedii Naturale Pentru Hipotiroidism. Cum Tratezi Tiroida LENEȘĂ, Care Nu Te Lasă Să Slăbești

Share

Dacă medicamentele pentru tiroidă produc efecte adverse, aceste remedii naturale pentru hipotiroidism ar putea fi o opțiune excelentă.

Cele mai multe medicamente pentru tratarea problemelor cu glanda tiroidă produc efecte adverse, aceste remedii naturale pentru hipotiroidism ar putea fi o opțiune excelentă. Asta presupune o dietă fără gluten, fără zahăr sau bogată în seleniu, dar și administrarea suplimentelor cu vitamină B și probiotice. Bineînțeles, înainte de a încerca remediile naturale este foarte important să discuți cu medicul curant.

Tratamentul standard pentru hipotiroidism este administrarea zilnică de pastile de substituție hormonală, dar de cele mai multe ori, acestea duc la apariția efectelor adverse, iar dacă uiți să iei o pastilă, pot apărea mai multe simptome.

În unele cazuri, remediile naturale pot produce mai puține efecte adverse și se integrează excelent unui stil de viață sănătos, dar asta nu înseamnă că pot înlocui tratamentul medicamentos.

Tratamentul medicamentos este crucial și trebuie respectat
În funcție de afecțiunea bolii tiroidiene, medicul recomandă tratamente hormonale, pe bază de iod radioactiv, pe bază de medicamente antitiroidiene ori chiar intervenții chirurgicale. Tratamentul medicamentos prescris de medic trebuie administrat conform indicațiilor primite.

Nu există studii care să confirme faptul că unele remedii naturiste pot îmbunătăți funcțiile tiroidiei; deci, cu alte cuvinte, deși multe persoane apelează la opțiuni de tratament naturist pentru glanda tiroidă, acestea nu sunt neapărat confirmate de știință. Așadar, e indicat ca aceste remedii să fie folosite numai în paralel cu medicamentele prescrise de medic, după ce pacientul a cerut sfatul acestuia cu privire la folosirea lor.

Opțiuni potențiale de tratament naturist pentru glanda tiroidă și remedii naturale
Iată câteva metode naturale prin care se poate susține activitatea glandei tiroide:

Apelează la ceaiul de roiniță
Dacă ai tiroida hiperactivă ai putea lua în calcul roinița, despre care se spune că ar reduce nivelul TSH-ului din sânge. Nu există încă dovezi științifice care să susțină această teorie, însă poți încerca această opțiune de tratament naturist pentru glanda tiroidă. Ceaiul de roiniță are și efecte calmante și relaxante, așa că nu ai nimic de pierdut dacă îl introduci în rutină ta zilnică, după ce te-ai sfăuit cu medicul.

Încearcă aromaterapia cu ulei esențial de lavandă sau de santal
Uleiul esențial de lavandă reduce simptomele anxietății, așa că poate fi folositor pacientului care suferă de hipertiroidism. Totodată, acesta poate combate și insomniile. Un alt ulei esențial eficient în acest sens, pe care îl poți folosi prin aromaterapie, este uleiul din lemn de santal. Folosește vasul sau difuzorul de aromaterapie seara, în dormitor, înainte de culcare, timp de 20-30 de minute.

Gătește legumele crucifere
Mai ales dacă suferi de hipotiroidism, ar trebui să eviți consumul de legume crucifere crude. Acestea conțin o cantitate mare de goitrogeni – substanțe care împiedică absorbția iodului la nivelul glandei tiroide, deci împiedică procesul de producere a hormonilor tiroidieni. Așadar, dacă vrei să mănânci varză, varză Kale, conopidă, broccoli etc., e indicat să le gătești înainte și nu vei avea probleme.

Consumă alge de două ori pe săptămână
Algele sunt o sursă bogată de iod, așa că dacă ai o glandă tiroidă prea lentă, ai putea introduce în meniul tău obișnuit algele, pentru a stimula activitatea acesteia. Discută cu medicul înainte, pentru a te asigura că nu îți afectează în niciun fel tratamentul medicamentos.

Ce stil de viață se recomandă în afecțiunile glandei tiroide?
Pe lângă tratamentul medicamentos și remedii naturiste pentru tiroidă, se recomandă adoptarea unui stil de viață sănătos și activ, care să susțină buna funcționare a organismului în general. Sportul și odihna sunt elemente necesare pentru starea de bine a pacientului cu afecțiuni ale tiroidei.

Mișcarea contează pentru gestionarea bolilor tiroidiene
E indicat să faci cel puțin 20-25 de minute de mișcare pe zi, indiferent că e vorba de mers pe jos în pas alert, de mersul cu bicicleta, de grădinărit sau de câteva exerciții de gimnastică efectuate în casă. Important este să cauți cât mai multe ocazii să ai activitate fizică, nu să stai așezat.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *