Deoarece am avut o sarcină pelvină (nu s-a întors băiețelul), am fost nevoită sa nasc prin cezariană
În urma acestei intervenții am fost nevoită ca timp de un an de zile să fac repaus, în ceea ce privește sportul și pentru faptul că am alăptat, nu am ținut niciun fel de dietă.”
Totuși, cum a reușit să slăbească 17 kilograme? Cu două diete populare, rapide și cu rezultate uimitoare: 12 kg într-o lună cu o dietă și încă 5 kg într-o săptămână cu o altă dietă bine-cunoscută. Acum, arată spectaculos și se alimentează echilibrat…
După ce băiețelul meu a împlinit un anișor, am început să țin dieta disociată (1 zi numai fructe, 1 zi legume etc.) timp de o lună și am reușit să dau jos 12 kg. Am făcut apoi o pauză de 3 luni, timp în care am mâncat absolut normal, chiar și dulciuri, însă nu am mai pus niciun kg înapoi.
Dieta disociată: nu există restricții în ceea ce privește cantitatea și orele de masă, mai puțin în ziua a cincea. Sunt mai multe variante ale acestei diete, eu însă am ales-o pe următoarea:
Prima zi – fructe (mere, pere, cireșe, avocado, citrice); eu am evitat bananele și strugurii, știind că îngrașă
A doua zi – legume (salată, castraveți, dovlecel, ardei, roșii cât mai multe)
A treia zi – carne (vită, pui sau pește la grătar sau fierte, niciodată prăjite)
A patra zi – lactate (iaurt degresat și neîndulcit, sana, brânză degresată de vacă)
A cincea zi – ouă (nu se depășesc 5 ouă/zi); după părerea mea, cea mai cumplită zi
A șasea zi – se repetă la alegere meniul uneia dintre zilele menționate mai sus
A șaptea zi – se mănâncă un pic din fiecare, 5 kg intr-o saptamana cu dieta cu supa de varza… Poate ca nu chiar atat de nociva!
Am citit pe internet și am auzit și de la prietene de supa de varză ca fiind foarte eficientă. Se slăbește între 5 și 7 kg pe săptămână. Mi-am spus să încerc și eu… Am ținut-o o săptămână și am reușit să mai dau jos 5 kg. Fiind o rețetă hipocalorică, nu este recomandat a se ține mai mult de o săptămână.
Această dietă se bazează pe o supă ce arde grăsimile și conține un număr foarte redus de calorii. Cu cât cantitatea de supă mâncată crește, cu atât se ard mai multe calorii. Atenție însă, există riscul malnutriției, deoarece acest regim de slăbire este hipocaloric. Evitați alcoolul, pâinea și băuturile carbogazoase. Atâta timp cât orice dietă este ținută sub supraveghere medicală, nu vor apărea probleme grave.
Rețeta dietei cu supă de varză
Ingrediente: o varză rasă sau tocată, 2 cepe mari tocate, o conservă de roșii în bulion, 2 ardei grași, 4 rădăcini de țelină, 1-2 cuburi de vegeta, piper negru, ierburi proaspete (mărar, pătrunjel) tocate, 6 morcovi feliați, 250 g fasole verde.
Puneți toate legumele într-o oală mare și acoperiți-le cu apă. Când începe să fiarbă, adăugați vegeta și continuați fierberea la foc mic, timp de 10 minute. Adăugați piperul și ierburile tocate.
Prima zi: Mâncați numai fructe și cât de multă supă doriți. Este permis doar ceaiul neîndulcit, cafeaua neagră, sucul de afine și apa.
Ziua a doua: Mâncați legume crude sau fierte (evitați mazărea, porumbul și fasolea uscată); la cină meritați cu prisosință un cartof mare copt, cu unt și evident supă de varză. Nu mâncați fructe! Ziua a treia: Puteți consuma fructe, legume și supă, dar fără cartoful copt.
Ziua a patra: 8 banane, lapte și supă la discreție. În această zi, aveți nevoie de carbohidrați prezenți în lapte și banane, ca și de caloriile acestora.
Ziua a cincea: Fierbeți 300-500 g de carne de vită (sau pui, pește) în sucul de la șase roșii proaspete. Încercați să beți 6-8 pahare de apă și aveți grijă să mâncați o porție de supă.
Ziua a șasea: 2-3 fripturi de vită, cu salată sau legume proaspete (fără cartofi) și supă cel puțin o dată.
Ziua a șaptea: orez fiert, legume proaspete și suc de fructe neîndulcit – totul la discreție – și supă cel puțin o dată.
Experții nu sunt de acord cu această dietă, identificând-o drept o altă manie a vegetarienilor După diete, un nou stil de viață s-a conturat… Simplu și ușor de respectat!
Acum încerc să mănânc cât mai echilibrat și sănătos, multe fructe, legume și mișcare (alergatul în parc după băiețel, mersul cu căruciorul într-un ritm alert, din când în când mai și pedalez în timp ce urmăresc vreo emisiune preferată).
Exemplu de meniu acum:
dimineața – un iaurt degresat cu cereale care nu au adaos de zahăr în compoziție sau ouă fierte cu o felie de șuncă și una subțire de cașcaval
la prânz – supă și carne degresată la grătar sau fiartă cu salată
la cină – ceva ușor, lapte degresat, un iaurt etc.
între mese mănânc multe salate de fructe sau legume
N-am apelat la sfatul unui nutriționist, am făcut ceea ce am simțit eu. Mi-am spus că o mâncare sănătoasă însoțită de mișcare niciodată nu dă greș.
Mă simt mult mai bine și arăt mult mai bine, iar cei din jurul meu mă apreciază pentru ambiția și felul în care arăt acum. Întotdeauna pentru dulciuri am avut o slăbiciune, mai mănânc și acum însă într-o cantitate mult mai mică (înainte mâncam o tabletă în 5 minute).
Am înțeles că pofta de ciocolată se datorează de fapt lipsei cromului în organism… Va trebui să fac niște analize să văd dacă este adevărată această afirmație.
Cred că stomacul poate fi educat în ceea ce privește alimentația. Primele săptămâni cred că sunt mai grele, ai mânca tot ceea ce nu ai voie și mai mereu, dar cu ambiție suficientă poți trece peste asta.
Sarcina și nașterea sunt evenimente speciale pentru orice femeie, însă cele mai multe dintre noi întâmpină aceeași problemă: kilogramele în plus… Este important să revenim la o greutate care să ne permită să ne simțim confortabil, prin gimnastică sau plimbări lungi cu cei mici… Mai greu cu dietele și mâncarea sănătoasă.
Totuși, merită să încercăm! Trebuie să fim frumoase pentru copiii noștri… Și suntem așa, pentru că suntem mame!
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Este important să incluzi o varietate de legume în dieta ta pentru a asigura un aport diversificat de nutrienți. Dacă ai anumite condiții de sănătate sau preocupări alimentare, este întotdeauna recomandat să consulți un profesionist în domeniul sănătății pentru sfaturi personalizate.