Pune cuburi de gheață în ghiveciul orhideelor și peste trei zile vei vedea rezultatul

Pune cuburi de gheață în ghiveciul orhideelor și peste trei zile ți se v-a întampla o minune! Este cel mai tare truc! Doar așa vei avea cele mai frumoase flori!

Orhideele sunt unele dintre cele mai frumoase flori, pe care foarte multa lume le tine in casa. Ingrijirea lor nu este una foarte pretentioasa, insa au si ele cateva nevoi speciale.
Iubesc foarte mult lumina, de aceea trebuie asezate intr-un spatiu cu cat mai mult soare. Atentie! Nu trebuie sa fie caldura si nici umezeala excesiva in spatiul in care le asezam.

Daca vrei sa ai orhidee sanatoase si pline cu flori, trebuie sa fii atent in special la udarea lor. Apa excesiva poate sa le usuce rapid, de aceea cea mai buna metoda de udare sunt cuburile de gheata. Aceastea se topesc si pamantul isi absoarbe treptat apa de care are nevoie. Astfel, orhideele vor avea tot timpul apa si se vor mentine inflorite mai mult timp.

Alte trucuri: Pentru ca pamantul sa retina bine apa, poti pune pe fundul ghiveciului un filtru de hartie pentru cafea. Pentru ca trandafirul sa prinda radacini mai repede, poti sa infingi tulpina lui intr-un cartof si sa il ingropi in pamant.

Pune drojdie in apa cu care uzi florile daca vrei ca acestea sa reziste la caldura si sa infloreasca repede;

Nu schimba des locurile in care pui plante precum floarea de ceara sau gardenii. Ele nu vor inflori daca le schimbi locul. Daca o floare a ofilit, pentru a o readuce la viata poti sa presari putin praf de scortisoara in pamantul de la ghiveci. Scortisoara tine la distanta bacteriile si ciupercile care pot omori floarea.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *