Cartofi umpluți o mâncare foarte simpla și rapidă, dar delicioasa! Cum se pregătesc:
Astăzi vă prezentăm o rețetă uimitoare de cartofi umpluți care poate fi făcută rapid și e delicioasă.
Ingrediente: 15 cartofi, 250 g de carne tocata, 1 ceapă, 50 g de smântână, 50 g unt, sare, piper, ardei.
Mod de preparare:
Curățați cartofii și scobiti-i in centru, aveți grijă să nu deteriorați peretele cartofului. Fierbeti cartofii in apa cu sare timp de 8-10 minute.
Curățați ceapa și amestecați-o cu carnea. Se condimentează umplutura și se amestecă iar. Umpleți cartofii cu umplutură de carne tocată și puneți-i într-o tavă de copt mai adâncă.
Se amestecă smântână cu sare, unt topit și puțină apă, apoi se toarnă peste cartofii umpluți. Coaceți timp de aproximativ 30 de minute într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade. Se servesc fierbinti, pofta buna!
Ieftin, bun la gust, rapid de preparat și mai rapid de mâncat.
Ingrediente: un kg cartofi, 2-3 catei de usturoi, nucșoară, 250 ml smântână, sare, piper.
- Cartofii curățați se taie rondele cât mai fine.
- Cu usturoiul se freacă un vas de cuptor și se așază un prim strat de cartofi.
- Se acoperă cu smântână pusă cu lingura, se presară sare, piper și nucșoară și se continuă până ce se termină ingredientele.
- Se dă vasul la cuptor pentru o oră, la foc mediu spre mare, și apoi 30 de minute la foc iute, pentru a se rumeni.