Cartofi umpluți o mâncare foarte simpla și rapidă, dar delicioasa! Cum se pregătesc:

Astăzi vă prezentăm o rețetă uimitoare de cartofi umpluți care poate fi făcută rapid și e delicioasă.

Ingrediente: 15 cartofi, 250 g de carne tocata, 1 ceapă, 50 g de smântână, 50 g unt, sare, piper, ardei.

Mod de preparare:
Curățați cartofii și scobiti-i in centru, aveți grijă să nu deteriorați peretele cartofului. Fierbeti cartofii in apa cu sare timp de 8-10 minute.

Curățați ceapa și amestecați-o cu carnea. Se condimentează umplutura și se amestecă iar. Umpleți cartofii cu umplutură de carne tocată și puneți-i într-o tavă de copt mai adâncă.

Se amestecă smântână cu sare, unt topit și puțină apă, apoi se toarnă peste cartofii umpluți. Coaceți timp de aproximativ 30 de minute într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade. Se servesc fierbinti, pofta buna!
Ieftin, bun la gust, rapid de preparat și mai rapid de mâncat.
Ingrediente: un kg cartofi, 2-3 catei de usturoi, nucșoară, 250 ml smântână, sare, piper.

  1. Cartofii curățați se taie rondele cât mai fine.
  2. Cu usturoiul se freacă un vas de cuptor și se așază un prim strat de cartofi.
  3. Se acoperă cu smântână pusă cu lingura, se presară sare, piper și nucșoară și se continuă până ce se termină ingredientele.
  4. Se dă vasul la cuptor pentru o oră, la foc mediu spre mare, și apoi 30 de minute la foc iute, pentru a se rumeni.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *