Prognoza Meteo Pentru Următoarele Săptămâni: Schimbări De Temperatură Și Precipitații

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 22 aprilie – 20 mai 2024. Specialiștii anunță o încălzire în perioada minivacanței de 1 – 6 mai, când revenim la normalul perioadei.

Vreme variată și încălzire treptată
Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri, 19 aprilie, prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 22 aprilie – 20 mai 2024. Potrivit acesteia, vremea va fi răcoroasă în cea mai mare parte a țării la începutul săptămânii viitoare, cu temperaturi modeste pentru această perioadă. Va ploua local în vestul, centrul și sud-estul țării, iar precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare în zona montană înaltă.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte și local în anumite regiuni. Așadar, se anunță o încălzire treptată începând cu data de 25 – 26 aprilie, când valorile termice vor trece de 20 de grade Celsius, conform specialiștilor ANM.

Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni
În perioada 22 – 29 aprilie 2024, temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, mai ales în regiunile vestice și nord-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, cu menționarea unor valori mai mari în zona Carpaților Meridionali și în regiunile sudice.

Pentru intervalul 29 aprilie – 6 mai 2024, se estimează că temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale, iar regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval. Vremea va fi în general favorabilă în toate regiunile.

Previziuni pentru finalul lunii mai
În săptămânile 6 – 13 mai și 13 – 20 mai 2024, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru aceste perioade, cu cantități de precipitații apropiate de cele normale la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric estimat va fi în general apropiat de cel normal, în cea mai mare parte a țării, iar vremea se anunță favorabilă pentru activități în aer liber.

Astfel, conform prognozei emise de ANM, se anunță o varietate de condiții meteo în următoarele patru săptămâni, cu o ușoară încălzire în perioada minivacanței de 1 – 6 mai. Este recomandat să verificați periodic informațiile meteorologice pentru a vă planifica activitățile în funcție de acestea.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *