Mușcata mea a înflorit puternic, după ce am aplicat aceste reguli extrem de simple

Mușcata mea a înflorit puternic, după ce am aplicat aceste reguli extrem de simple: Acum, florile mele sunt invidiate de toți vecinii!

Păstrarea mușcatelor peste iarnă este una dintre marile probleme ale celor care iubesc aceste flori – foarte rezistente, de altfel. Este știut faptul că mușcatele au câteva nevoi specifice pe timpul sezonului rece, iar dacă se respectă o serie de reguli, ele vor ”înverzi” din nou în primăvară și vor fi la fel de bogate în flori ca și în anul precedent.

  1. Mușcatele se păstrează la temperatura de 10-14°C

La primul semn de răcire severă a vremii, chiar dacă mușcatele sunt, unele dintre ele, încă pline de flori, sacrificați-le florile și puneți ghivecele într-o încăpere luminoasă și cu temperaturi care să nu ajungă la 0°C pentru cele drepte, în timp ce în cazul celor curgătoare temperatura nu trebuie să scadă sub 5°C. De asemenea, în încăperea în care de depozitați mușcatele temperatura nu trebuie să depășească 10 -14°C. De reținut este faptul că temperaturile mai joase la care este supusă mușcata în timpul iernii favorizează înflorirea. Astfel, păstrarea mușcatelor se poate face fie în pivniță, fie într-un garaj bine izolat sau într-o încăpere care nu este încălzită pe timpul iernii.

De precizat este faptul că mușcatele curgătoare sunt mai sensibile decât cele drepte și sub nici o formă acestea nu trebuie depozitate în pivniță. Aceste specii are nevoie de lumină și de un spațiu suficient de aerisit și în timpul iernii.

  1. Tăiați lăstarii verzi

Înainte să le băgați la adăpost este indicat să tăiați lăstarii cu flori sau fără, așa cum se face tăierea din primăvară la vița de vie, numărând cepii și coardele după muguri. Tăiați ramurile florii la 2-4-6 ochi, nu mai mult, în funcție de vigoare. De dorit e să păstrați doar structura puternică, lemnificată, pentru că ramurile firave sau cele verzi, putrezesc sau se usucă peste iarnă. În timp ce tufănicile din care au fost selecționate atâtea soiuri de crizanteme, dau din pământ, mușcatele emit lăstari din ochii dorminzi pe care îi lăsați pe ramurile puternice. Nu aveți nevoie de nimic altceva decât de curajul necesar pentru a fasona mușcatele înainte să le prindă gerul.

  1. Nu schimbați pământul și nu îl îmbogățiți cu minerale

Dacă este necesar puteți face această operațiune primăvara când scoateți mușcatele afară. Mușcata hibernează și tocmai de aceea nu are nevoie de elemente nutritive suplimentare pentru a se hrăni. Este importantă să nu aibă posibilitatea de a se dezvolta în timpul iernii, pentru că energia consumată se poate resimți primăvara la înflorire.

  1. Peste iarnă, mușcatele se udă de 1-2 ori pe lună

Nu udați mușcatele peste iarnă decât rar, o dată sau de două ori pe lună și nu abundent. Este suficient să menții solul suficient de umed, dar fără a permite băltirea apei. Dacă planta este udată excesiv, poate apărea un tip de parazit la rădăcina plantei, cauzând putrezirea rădăcinii și tulpinii. Mușcata nu rezistă la temperaturi mai mici de 5°C.

Sursa: agrointel.ro

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *