5 Mistere recent descoperite ale picturilor celebre ale lui Leonardo da Vinci

Picturile lui Leonardo da Vinci sunt celebre. Dar ce secrete a ascuns marele maestru în operele sale? Îți oferim șansa de a descoperi lumea minunată a acestui artist desăvârșit.

Leonardo da Vinci a fost un adevărat geniu și unul dintre cei mai influenți artiști din istorie, lăsând o moștenire semnificativă nu numai în domeniul artei, ci și în știință. Da Vinci a trăit într-o epocă a deplinei creativități, contemporan cu artiști precum Rafael și Michaelangelo, și a contribuit cu geniul său unic în aproape toate domeniile de care s-a preocupat.

Astăzi, niciun nume nu pare să simbolizeze epoca Renașterii mai bine decât Leonardo da Vinci.

  1. O greșeală în tabloul „Salvator Mundi”?

Dacă te uiți atent la tablou, vei observa că sfera din mâna lui Isus este transparentă. Însă Leonardo, care a studiat atent legile opticii, ar fi trebuit să știe că fundalul din spatele sferei de cristal nu poate să fie redat astfel. Fundalul ar trebui să fie puțin mărit și să apară defocalizat.

  1. Un lucru surprinzător despre „Cina cea de Taină”

Aceasta este una dintre picturile lui Leonardo da Vinci care este, pe bună dreptate, celebră. Ce îi poate uni pe Isus și Iuda în această pictură? O legendă spune că aceeași persoană a servit drept model atât pentru Isus, cât și pentru Iuda.

Din păcate, nu se știe cine a fost această persoană. Potrivit legendei, Leonardo a descoperit modelul pentru Isus în corul bisericii, unde cânta persoana respectivă.

De secole, picturile lui Leonardo da Vinci continuă să ne fascineze.
Mai târziu, când pictura era aproape gata, maestrul nu a putut găsi un model pentru Iuda și atunci a folosit un bețiv găsit într-un șanț. Când da Vinci a terminat de pictat imaginea lui Iuda, modelul a mărturisit că recunoștea pictura fiindcă pozase drept Isus cu trei ani înainte.

  1. Un alt lucru interesant despre „Cina cea de Taină”

Un alt detaliu interesant din această pictură este solnița răsturnată de lângă Iuda. Este posibil ca acest detaliu să reprezinte credința conform căreia sarea vărsată aduce probleme, deoarece pictura reprezintă momentul în care Isus spune că unul dintre cei de față îl va trăda.

  1. O revelație recentă legată de Portretul Isabellei d’Este

Portretul Isabellei d’Este a fost descoperit recent, și, potrivit oamenilor de știință, este una dintre operele lui Leonardo da Vinci. Acest lucru este dovedit de pigmentul și grundul identice cu cele folosite de artist la alte opere, precum și de imaginea femeii, care seamănă foarte mult cu Mona Lisa – mai ales zâmbetul ei.

  1. „Doamna cu hermină” în diferite versiuni

Doamna cu hermină a fost supusă unei noi tehnici de scanare și savanții au rămas surprinși să vadă că pictura nu înfățișase dintotdeauna o hermină. Cel puțin două versiuni ale portretului au fost pictate pe aceeași pânză, înainte ca aceasta să capete forma actuală.

Prima versiune era fără hermină și cea de-a doua versiune înfățișa un cu totul alt animal.

Care dintre aceste detalii refeiritoare la picturile lui Leonardo da Vinci te-a impresionat cel mai mult? Spune-ne în secțiunea pentru comentarii.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *