Fiecare copil reprezintă moștenirea genetică a strămoșilor săi, iar uneori, evenimentele nefericite din viața noastră pot avea rădăcini în trecutul îndepărtat

 Legăturile familiale exercită o influență puternică asupra oamenilor până la a douăsprezecea generație.

Cu toate acestea, este dificil să cunoaștem toate păcatele rudelor noastre, iar uneori nu cunoaștem nici măcar numele străbunilor. Astfel, slujbele și rugăciunile pentru purificarea sufletului devin urgente.

Transmiterea păcatelor din neam în neam are legătură cu circumstanțele nașterii unei persoane. Copiii concepuți într-o căsătorie evlavioasă, cu binecuvântarea și rugăciunile adecvate, primesc o bogăție de binecuvântare. În schimb, cei concepuți accidental, fără dorința sinceră de a avea un copil, moștenesc păcatele părinților și vin cu un plan diferit.

Pentru a elimina păcatele din neam în neam, taina Botezului, rugăciunile și educația corespunzătoare sunt esențiale. Participarea regulată la slujbele bisericești și vizitele la biserici, aprinzând lumânări pentru sănătate și iertare, sunt recomandate.

Desigur, nu trebuie să cădem în disperare dacă cineva din familia noastră a avut un trai greșit. Toate păcatele pot fi corectate prin angajamentul în rugăciuni și prin educație. Comunicarea cu Dumnezeu în Biserică și rugăciunile pentru iertarea familiei sunt căi eficiente de curățare a păcatelor ancestrale.

Pentru a curăța păcatele, este necesar timp de patruzeci de zile să vizitați douăsprezece biserici diferite și în fiecare dintre ele să cumpărați trei lumânări, pe care să le aprindeți și să le puneți la icoana Mântuitorului sau a Fecioarei Maria:

1. Prima lumânare este pusă pentru sănătatea și iertarea acelor oameni care, fără să vrea, te-au supărat sau te-au rănit în mod intenționat.

2. A doua lumânare este pentru sănătatea și iertarea tuturor oamenilor pe care i-ai întâlnit în drumul vieții tale.

3. A treia lumânare este pentru sănătatea acelor oameni pe care i-ați supărat fără să vreți sau ați făcut-o intenționat.

De asemenea, timp de patruzeci de zile la rând, în fiecare seară acasă trebuie să te rogi în tăcere și singurătate pentru iertarea familiei. Memorează textul rugăciunii, iar dar dacă ți-e greu să reții, poți citi din scris:

„Doamne, din suflet îmi cer scuze tuturor celor pe care i-am supărat intenționat sau fără să vreau. Iert sincer pe toți cei care m-au supărat cu voie sau fără de voie.

Te rog, Doamne, iartă toate rudele mele moarte și pe cele vii.

Din tot sufletul cer iertare acelor oameni care, prin gândurile, faptele sau cuvintele lor, cu voie sau fără ed voie, au fost supărași de strămoșii mei.

Doamne, îți cer curățenie, vindecare și protecție pentru întreaga mea familie. Umpleți-ne viețile cu sănătate și lumină, armonie și dragoste. În numele Tatălui și al Fiului și al Duhului Sfânt.

Amin”.

Citiți această rugăciune de trei ori, și mulțumiți lui Dumnezeu pentru tot ce aveți.

Cum ne protejăm copiii

Pentru ca viața copiilor și a nepoților sa fie lipsită de păcate moștenite, este esențial ca părinții să acorde atenție acestui aspect încă de la începutul vieții copilului.

Soții trebuie să fie neapărat căsătoriți, acest lucru va avea un efect benefic asupra copiilor lor. În acest caz, copilul încă de la începutul drumului său de viață va primi binecuvântare.

Amintește-ți că acțiunile, cuvintele și gândurile tale vor influența viitorul copiilor. Dacă aspiri la binele lor, trăiește cu integritate, cu evlavie și cultivă o atmosferă de pace, bunătate și conștiință în familie.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *