Doliu în lumea teatrului din România! Marele actor s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani

Costel Constantin a fost unul dintre cei mai iubiți actori români de teatru și film. S-a născut pe 20 octombrie 1942. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București. A debutat ca actor la Teatrul Național din Iași, unde a și activat în perioada 1965-1969. Pe scena Teatrului Național din Bucuești a debuta în 1970, cu rolul Nick din piesa Cui i-e frica de Virginia Woolf? de Edward Albee.

S-a stins din viață marele actor Costel Constantin

Este doliu în lumea teatrului din România! Marele actor Costel Constantin s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani.

Jurnalistul Ioana Mandache a povestit că vorbise chiar ieri cu regretatul artist, cu ocazia onomasticii lui.

”Am vorbit chiar ieri cu el, când i-am urat la mulți ani de Sfântul Constantin și Elena. Eu cred că există marile iubiri, pentru că după moartea soției lui, Mihaela, în urmă cu doi ani, probabil că i-a fost foarte greu și nu a mai rezistat. Singurătatea aceasta, la un moment dat, ucide. Deși avea copii, avea nepoți, îi simțea lipsa, pentru că era o poveste de dragoste extraordinară.

Cred că sunt șocată mai ales pentru că nu avea probleme de sănătate și juca încă, avea ”Omul care a văzut moartea” la Teatrul Național, unde mergea și juca o dată sau de două ori pe lună. Dar probabil, fiind foarte discret, nu a spus cât de greu îi este.

eri i-am spus la mulți ani de Sfântul Constantin și Elena, și am avut o conversație de suflet. Și culmea, pe la 22:30, aseară, mi-a trimis un mesaj cu o icoană, cu Maica Domnului și cu pruncul. Am văzut-o dimineață. Deci a trimis probabil prietenilor de suflet…

Repet, nu îmi vine să cred! Din păcate ne mor marii artiști și rămânem fără marile valori”, a povestit Ioana Mandache la Antena 3 CNN.

De-a lungul carierei sale, Costel Constantin a jucat în zeci de piese, printre care se numără: Saptamana patimilor de Paul Anghel, Regele Lear de William Shakespeare, Napasta, O scrisoare pierduta de I.L. Caragiale, Alexandru Lapusneanu de Virgil Stoenescu, Ultimul set de Marica Beligan, Mostenirea de Titus Popovici, Azilul de noapte de Maxim Gorki, Apus de soare de Barbu Stefanescu Delavrancea, Steaua fara nume de Mihail Sebastian, Crima pentru pamant dupa Dinu Sararu, Sambata, duminica, luni de Eduardo De Filippo, Sinucigasul de Nikolai Erdman, etc.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *