Drama a doi bătrânei a emoționat o întreagă comună din Iași! Ioan și Aurica Bunduc au rămas fără nimic: „Din cauza șocului, tata nu prea ne mai recunoaște, iar mama plânge mereu”

Ioan și Aurica Bunduc, doi bătrâni din localitatea Chișcăreni, comuna Șipote, județul Iași, și-au pierdut toată agoniseala de-o viață vineri, 17 mai 2024, după ce locuința le-a fost mistuită de flăcări. Drama lor a emoționat o întreagă comună, care încearcă acum să-i ajute să depășească acest moment de cumpănă.

Doi bătrâni din comuna Șipote, județul Iași, trec printr-o dramă greu de imaginat: „Pe ei îi doare foarte tare că totul a ars sub ochii lor”

Deși Ioan și Aurica Bunduc au fost scoși la timp din flăcări, fără a fi răniți, cei doi bătrâni sunt extrem de afectați emoțional, deoarece toată agoniseala de-o viață le-a ars sub privirile neputincioase.

„Ei sunt în șoc. Mama e încă internată la Spitalul «Sf. Spiridon», iar tata locuiește la un vecin. El avea niște căprițe și nu se îndură să le lase singure. Așteptăm să fie externată mama, iar apoi o să-i luăm pe amândoi la unul dintre noi, ori la mine, ori la fratele meu. Ei nu vor să se despartă. Am zis că o să-i iau pe amândoi la mine. Din cauza șocului, tata nu prea ne mai recunoaște, iar mama plânge mereu. Ea avea câteva găinușe și câțiva puișori și mereu îi plânge, îi tot spun că e bine că nu a pățit ea nimic. Pe ei îi doare foarte tare că totul

Întreaga comunitate s-a mobilizat pentru a-i ajuta pe cei doi bătrânei din Chișcăreni, care au rămas fără agoniseala de-o viață, iar Primăria Șipote le va acorda un ajutor de urgență.

„Da, din păcate, au trecut printr-o nenorocire, le-a ars locuința. Toată lumea încearcă să-i ajute, se strâng bani. L-am vizitat și eu ieri (n.r. – 20 mai 2024) pe Ioan Bunduc, i-am dus o sumă de bani. O să le acordăm și un ajutor de urgență, printr-o hotărâre de Consiliu Local”, a declarat Constantin Puiu, primarul comunei Sipote .

Ioan și Aurica Bunduc au nevoie de ajutor financiar

Impresionați de drama familiei Bunduc au fost și medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, acolo unde a fost internată Aurica Bunduc. Medicul rezident Laura Mușet a făcut o postare pe Facebook, sperând că astfel o va putea ajuta pe bătrânică.

„Sunt medic rezident la Spitalul «Sfântul Spiridon» Iași. Avem o pacientă în vârsta de 73 ani, internată, care a suferit un șoc emoțional foarte mare vineri. I-a ars casa din temelii și nu mai are nimic. Este din Șipote. Dacă ați avea disponibilitatea să o ajutăm cumva, vă rog să îmi dați mesaj în privat. Mulțumesc! 0745257839 numărul fiicei, pentru donații pe Revolut”, a transmis medicul rezident Laura Mușet.

Persoanele care doresc să vină în ajutorul celor doi batranei din comuna Sipotei care trăiesc o adevărată dramă, pot dona orice sumă de bani în contul de Revolut 0745257839.

a ars sub ochii lor. Ne-au ajutat domn primar și vecinii”, a declarat fiica lui Ioan și a Auricăi Bunduc.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *