100% – Singura glazură pe care o vom mânca în casa noastră! Salveaza reteta!

Glazură de Caramel Sărat Porții: Suficient pentru a glazura generos 12 cupcakes sau o prăjitură de 9 inch.

Ingrediente:

1 cană zahăr granulat 4 linguri apă 1/2 cană smântână pentru frișcă 2 lingurițe extract de vanilie pur 1/2 linguriță sare de mare sfărâmată, plus extra pentru decorare 1 cană (2 bețișoare) unt nesarat, la temperatura camerei 2 căni zahăr pudră, cernut

Instrucțiuni:

Crearea Caramelului: Într-un vas mediu, greu, topiți zahărul granulat în apă la foc mediu. Odată dizolvat, măriți focul și lăsați amestecul să fiarbă până când obține o culoare ambrată adâncă. Amintiți-vă, amestecarea este interzisă aici; mișcarea ușoară a vasului este tot ce este necesar. Incorporați Smântâna: De pe foc, amestecați smântâna pentru frișcă și extractul de vanilie. Fiiți pregătit pentru amestecul să bubuie viguros. Continuați să amestecați până când devine neted, apoi adăugați sarea de mare. Transferați caramelul într-un castron și lăsați-l să se răcească complet.

Bază de Unt: Într-un castron mare, bateți untul până devine cremos, apoi amestecați treptat zahărul pudră până când obțineți o consistență pufoasă și bine îmbinată. Îmbinați Caramelul: Cu caramelul răcit, încorporați-l în amestecul de unt. Bateți până când glazura devine ușoară și aerată. Dacă pare prea moale, o scurtă răcire urmată de bătut suplimentar o poate aduce la consistența perfectă.

Variante și Sfaturi:

Un Strop de Bourbon: Pentru un twist pentru adulți, adăugați o lingură de bourbon în caramel înainte de a se răci. Ajustări Dulci: Dacă preferați un caramel mai puțin sărat, reduceți sarea de mare la doar o prăjină pentru un gust clasic de caramel. Soluții de Depozitare: Glazura în exces poate fi păstrată în frigider sau congelată, asigurându-vă că sunteți întotdeauna pregătit pentru aventuri spontane de copt. Atingeri Decorative: Îmbogățiți deliciile glazurate cu flori uscate comestibile pentru un aspect elegant, de primăvară. Calitatea Contează: Selecționarea unei săruri de mare de înaltă calitate nu numai că îmbunătățește gustul, ci și introduce o textură delicioasă în glazură.

Această glazură de caramel sărat este mai mult decât o rețetă; este un testament la tradițiile care îmbogățesc viața noastră, împărtășite prin limbajul universal al mâncărurilor.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *