Doliu în lumea Teatrului Românesc! Actorul Costel Constantin s-a stins din viață la 81 de ani

Lumea teatrului și a filmului românesc este în doliu după ce marele actor Costel Constantin s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani. De-a lungul decadelor, Constantin a reușit să creeze o legătură profundă cu publicul său, oferind interpretări autentice și emoționante care au atras aprecieri unanime.

Cariera și viața lui Costel Constantin

Născut pe 20 octombrie 1942, în Galați, Costel Constantin a fost unul dintre cei mai talentați și apreciați actori ai teatrului românesc. Absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București, clasa profesorului Beate Fredanov, și-a început cariera la Teatrul Național din Iași, debutând în rolul Călugărului tânăr din piesa „Beckett” de Jean Anouilh.

Contribuții remarcabile la Teatrul Național București

În 1969, talentul său a fost remarcat de Radu Beligan, directorul de atunci al Teatrului Național București. Invitat să se alăture prestigiosului teatru din capitală, Constantin a debutat în rolul lui Nick din „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee. Aceasta a marcat începutul unei cariere impresionante, în care a interpretat roluri principale în piese clasice și contemporane.

Printre rolurile notabile se numără cele din „Regele Lear” de William Shakespeare, „Năpasta” și „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale, „Alexandru Lăpușneanu” de Virgil Stoenescu și „Apus de soare” de Barbu Ștefănescu Delavrancea.

Reacțiile comunității artistice

Vestea tristă a fost anunțată de apropiații actorului. Prietenii și colegii săi au exprimat șocul și durerea pierderii unui mare artist. Ioana Mandache a declarat: „Am vorbit chiar ieri cu el, când i-am urat la mulți ani de Sfântul Constantin și Elena. Nu avea probleme de sănătate și juca încă la Teatrul Național.”

Alexandra Săraru a adăugat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare: „Te-ai dus la ceruri să te întâlnești cu Mihaela și tata! Sunteți acum toți, acolo, Undeva, și, poate puneți și de-o piesă de teatru. Adio, bun prieten!”

Moștenirea lăsată de Costel Constantin

Costel Constantin va rămâne în amintirea tuturor ca un actor de excepție, care a dăruit publicului său momente de neuitat prin dedicarea sa față de arta teatrală. El a fost un adevărat pilon al generației de aur a actorilor români, lăsând în urma sa o moștenire culturală impresionantă.

Cuvinte de adio

„Să te odihnească Dumnezeu, prietenul nostru bun. Adio, bun prieten! Și regret că aseară nu ți-am răspuns la mesaj…”, a scris Alexandra Săraru, exprimând sentimentele de regret și tristețe pe care le împărtășesc mulți dintre cei care l-au cunoscut și apreciat pe marele actor.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *