Bicarbonatul de sodiu este cel mai bun prieten al unui grădinar:

Economic, comestibil, non-toxic si biodegradabil, nu putem da gres cu bicarbonatul de sodiu, acest produs de care ne este greu sa ne lipsim. Și din motive întemeiate, această pulbere albă este versatilă în gătit, curățare și grădinărit.

S-a dovedit că bicarbonatul de sodiu este util în îndepărtarea petelor, în albirea dinților, în curățarea suprafețelor și chiar în eliminarea pesticidelor. Funcțiile sale sunt multe și bicarbonatul de sodiu adaugă încă un picior la arcul său. Este vorba despre utilizarea lui în grădină, care este și foarte practică din multe motive.

– Țineți insectele departe

Pentru a scăpa de insectele care țin grădina, bicarbonatul de sodiu va fi principalul tău aliat. Evitați utilizarea pesticidelor chimice care sunt dăunătoare sănătății și mediului și preferați această pulbere albă mai ecologică. Pentru a face acest lucru, amestecați într-o sticlă cu pulverizare un litru de apă, o lingură de ulei de măsline, două linguri de bicarbonat de sodiu și câteva picături de săpun lichid. Pulverizați grădina cu acest amestec la fiecare trei zile pentru a respinge insectele.

– Scapa de furnici

Grădina ta și casa ta sunt infestate de furnici… nu intra în panică. Se amestecă cinci lingurițe de bicarbonat de sodiu cu cinci lingurițe de zahăr pudră și o lingură de apă. Găsiți furnici și turnați acest amestec peste ele. Îți vei lua rămas bun de la furnicile enervante.

-Ucide viermii

Viermii de varză pot fi deranjanți și pot împiedica legumele să crească sănătoase. Pentru a scăpa de ele, amestecați făina și praful de copt în părți egale și presărați acest amestec pe culturi. În curând nu vei vedea viermii.

– Decorarea grădinii curată

Cunoașteți cu toții beneficiile bicarbonatului de sodiu pentru curățarea bucătăriei sau a băii. Și grădina ta poate beneficia și de puterea sa de curățare. Doar presărați pudra albă pe toate elementele decorative din grădina dvs. și apoi ștergeți-le cu o cârpă umedă.

– Curățați frunzele plantelor

Fie că sunt plante de interior sau de exterior, trebuie să ai mereu grijă de ele. Pentru a le oferi o ședință de frumusețe, le puteți curăța frunzele cu un amestec de apă și bicarbonat de sodiu. Le va oferi un aspect sănătos și strălucitor.

– Îmbunătățește aroma grădinii

Dacă te dedici agriculturii ecologice, bicarbonatul de sodiu te va ajuta să crești legume mai sănătoase și mai gustoase. Și pe bună dreptate, luați exemplul roșiilor și presărați niște bicarbonat de sodiu pe sol, acestea cresc în sol mai puțin acid și, prin urmare, sunt mai suculente și mai dulci.

– Udă florile

Pentru a uda florile din grădina dvs., nu ezitați să adăugați puțin bicarbonat de sodiu în cutia de udare. Vei observa mai târziu că florile tale sunt mai strălucitoare și mai sănătoase.

– Mărește durata de viață a florilor

Daca iti place sa ai acasa buchete de trandafiri sau flori pentru a te bucura de parfumul lor, le poti imbunatati aspectul si le poti prelungi viata asezand-le intr-o vaza cu apa cu un praf de sare si bicarbonat de sodiu.

– Elimină ciupercile și mucegaiul

Ciupercile pot crește pe plante în condiții umede. Bicarbonatul de sodiu este cunoscut pentru proprietățile sale fungicide și ajută la controlul mucegaiului. Un studiu a arătat și efectul său asupra drojdiilor, dermatofitelor și mucegaiurilor. Doar pulverizați apă cu bicarbonat de sodiu pe zonele infectate.

– Îndepărtați buruienile

Buruienile se blochează adesea în crăpăturile căii din grădină. Pentru a remedia acest lucru, trebuie doar să umeziți zona cu o pastă groasă de bicarbonat de sodiu și gata. Spune-ți adio buruienilor care fac grădina ta să pară neîngrijită.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *