Trăia pe stradă, dar nu cerșea bani. Ținea un bilet în mână și se ruga de oameni să-l citească

Povestea Wandei Ritter, o femeie de 80 de ani, este o poveste tristă, dar adevărată.

Wanda locuia pe stradă de aproape 16 ani. În fiecare zi încerca să convingă oamenii că guvernul îi datorează 100.000 de dolari. Toată lumea o credea nebună, umbla pe străzi cu trei valize pline de documente și cecuri neîncasate.

Witter a lucrat ca lăcătuș și era mama a patru copii. Ani de zile, pe străzile din Washington a încercat să arate că sistemul de asigurări sociale a greșit față de ea.

„Spuneau despre mine că sunt nebună, să scap de valize. Îmi spuneam mereu să nu fac ceva prostesc pentru că vor crede că am probleme mintale.”, a susținut femeia.

Un asistent social, Julie Turner, de 56 de ani, a ascultat-o într-o zi pe Witter și a aflat, mai târziu că avea dreptate.

Turner a verificat documentele Wandei și a observat că toate actele Wandei erau în ordine.

„Avea nevoie de ajutor financiar, nu de ajutor mental. Statul îi datora 100.000 dolari.”, a declarat Turner.

Dar, cum și-a dat seama femeia că ceva nu era în regulă?

Witter a început să primească cecuri cu o valoare diferită în fiecare lună, de la 300 dolari la 900 de dolari. Asigurările sociale nu au putut să-i dea niciun răspuns când Witter a început să sune, să întrebe de unde sunt aceste diferențe.

Femeia a decis să nu încaseze cecurile, pentru că simțea că ceva nu este în regulă, așa că le-a trimis cecurile înapoi. „Dacă le încasam, cine m-ar fi crezut când aș fi spus că s-a făcut o greșeală?”

Witter a declarat presei locale că ea rămâne sceptică și că va crede în îndreptarea situației când va primi cecul corect.

Asistentul social, Julie Turner a ajutat-o pe Witter să-și găsească un apartament cu o chirie de 500 de dolari.

La o săptămână de la relatarea poveștii în presă, Witter a primit primul cec, în valoare de 1464 dolari din partea Asigurărilor Sociale.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *