Cum Să Scapi De Furnici În Grădina De Legume? Remedii Naturale

Furnicile din grădină nu ne fac niciun rău. Ele acționează de obicei ca agenți de curățare a grădinii, deoarece elimină deșeurile organice din straturi și au un efect pozitiv asupra solului.

Cu toate acestea, problema apare atunci când numărul lor crește în mod periculos în grădină. Atunci trebuie să înceapă lupta împotriva lor. Citește cele mai bune metode naturale de a scăpa de furnici în grădină. S-ar putea să descoperiți că este mai ușor decât credeți.

Furnicile din grădină nu sunt întotdeauna o problemă. Aflați când merită să începeți să le combateți. Trebuie doar să fiți atenți la câteva semne.

Merită să scăpăm de furnicile din grădina de legume?

Când începe să se încălzească afară, este posibil să observați un număr mai mare de furnici în grădina dumneavoastră. Furnicile sunt considerate de obicei creaturi benefice. Ele sunt responsabile de răspândirea semințelor, ajutând anumite specii de plante să se reproducă.

 În plus curăță solul de deșeuri organice, îmbunătățind astfel proprietățile acestuia. Tunelurile pe care le creează pot aerisi solul. Omorând omizile și larvele de insecte, furnicile de grădină vă protejează grădina de prea multe creaturi care vă distrug plantele.

Problema apare atunci când începeți să observați prea multe dintre ele. Un semn că sunt prea multe furnici este uscarea solului, o creștere mai slabă a ierbii și răsaduri care nu pot prinde rădăcini. Un semn că furnicile sunt o problemă este este apariția frecventă a afidelor.

 Furnicile se hrănesc cu acești dăunători și cu alte insecte care secretă mierea de albine. În plus, ele descurajează dușmanii naturali ai dăunătorilor, cum ar fi gărgărițele. Atunci când o colonie de afide începe să se înmulțească prea mult, furnicile le oferă mai mult spațiu, mutându-le pe alte plante din grădină. Prin urmare, merită să controlați furnicile dacă sunt prea multe.

Cum să eradicați furnicile într-o grădină de legume?

Un furnicar, chiar și cele mici, poate fi o mare problemă în grădină. Dedesubt există o rețea ingenioasă de tuneluri care are un efect negativ asupra stării solului și a sistemului radicular al plantelor din jur.

Primul pas pentru eradicarea furnicilor din grădina dumneavoastră ar trebui să fie găsirea unui furnicar. Rezolvarea sursei problemei va face mai ușor să scăpați de dăunătorii din grădina dumneavoastră. În acest caz, puteți folosiți produse chimice disponibile în magazinele de grădinărit sau produse naturale pe care le puteți prepara cu ușurință acasă.

În grădinile de legume, exterminarea furnicilor poate fi mai dificilă. Nu doriți să folosiți substanțe chimice în jurul culturilor tale care ți-ar putea afecta sănătatea. Din acest motiv, condimentele și produsele naturale funcționează bine.

Într-o grădină de legume, puteți presărați scorțișoară, cafea sau bicarbonat de sodiu. Furnicilor nu le place mirosul acestor produse, așa că vor sta departe de ele.

Va funcționa bine și făină de porumb. Împrăștiată în apropierea furnicilor, le încurajează să mănânce. După ce o mănâncă, furnicile se umflă și mor. O puteți împrăștia nu numai în grădină, ci și pe terasă, pe balcon și în casă.

Furnicile sunt sensibile la miros. De aceea, mulți oameni plantează ierburi în grădina de legume pentru a descuraja dăunătorii. Printre plantele pe care furnicile le consideră cele mai iritante se numără menta, busuiocul, cimbrul, măghiranul, levănțica, cireșul și rozmarinul. Prezența lor poate descuraja nu numai furnicile, ci și alți dăunători din culturile dumneavoastră.

Ce produse pentru furnici sunt potrivite pentru grădina de legume?

Produsele chimice ar trebui să fie folosite doar în ultimă instanță. Atunci când constatați că coloniile de furnici sunt mari și bine ascunse, este posibil să nu aveți de ales. Cu toate acestea, fiți conștienți de faptul că produsele disponibile în comerț pesticidele chimice disponibile în comerț pot pătrunde în culturi și pot avea efecte negative asupra sănătății dumneavoastră. Prin urmare, este mai bine să le aplicați la o distanță considerabilă față de cultură.

Unul dintre cele mai populare remedii folosite pentru furnicile din grădină este Boraxul. Este un mineral ale cărui efecte le cunoșteau deja bunicile voastre. Folosit de obicei ca agent de curățare, este un preparat la îndemână pentru furnici. Amestecați boraxul cu zahăr și apă în proporție de 1:7:18 și pulverizați zonele dăunătoare. Furnicile atrase de zahăr nici măcar nu vor mirosi otrava.

Pe piață există o gamă largă de produse pentru combaterea furnicilor. Printre acestea se numără insecticide de contact, care acționează asupra dăunătorilor prin contact cu corpul acestora. Acestea sunt cel mai frecvent disponibile sub formă de pulbere sau spray.

O alegere obișnuită este lichidele de udare. De obicei, acestea trebuie diluate în apă și apoi udate în locurile în care este cel mai probabil să se găsească furnici.

Cu toate acestea, dacă ați reușit să localizați un furnicar, granulele și dispersanții vor fi cele mai eficiente. Este o idee bună să le plasați în jurul intrărilor în cuiburi și pe căile folosite de dăunători.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *