Dacă te interesează cultivarea morcovilor (Daucus carota), este crucial să știi că prosperă în temperaturi mai reci, făcând începutul primăverii și sfârșitul toamnei momente ideale pentru dezvoltarea lor

Temperaturile optime variază de la minime nocturne în jur de 13°C la medii diurne de 24°C. Morcovii se adaptează bine la grădini mici, paturi de flori și tolerează chiar și umbra.

Iată câteva sfaturi despre cum să crești morcovi:

Pregătește Solul: Curăță suprafața solului de buruieni, pietre și bucăți mari de scoarță. Îmbogățește solul cu pământ pentru ghivece pentru a promova creșterea morcovilor. Solul optim pentru morcovi este un sol nisipos cu drenaj bun, evitând solurile argiloase care duc la maturare lentă și rădăcini aspre și neatractive.

Pregătirea Locului: Alege o zonă moale și aerată pentru plantarea morcovilor. Fertilizează solul corespunzător și folosește un greblă pentru a-l amesteca bine.

Cultivarea Morcovilor din Sămânță: Achiziționează ușor semințe de morcov din supermarketuri, centre de grădină, sau platforme online precum Amazon. Plantează semințele în rânduri pentru o dezvoltare corespunzătoare a rădăcinilor, la aproximativ 2,5 cm adâncime și la 3-5 cm distanță. Când plantele de morcov ating 10 cm înălțime, subțiază-le la o distanță de 5 cm, asigurând o distribuție uniformă. Controlul Buruienilor: Preveniți invazia buruienilor, deoarece concurează pentru substanțe nutritive esențiale și împiedică dezvoltarea morcovilor. Dezburuie regulat manual imediat ce buruienile apar.

Cronologia Creșterii Morcovilor: Morcovii cresc continuu după plantare și au un timp relativ scurt de maturare. Inițiază prima recoltare la mijlocul primăverii, după ultima înghețată, și continuă să plantezi semințe noi la fiecare două săptămâni pentru o recoltă prelungită până în toamnă.

Recoltarea Morcovilor: Începe recoltarea morcovilor când aceștia ating mărimea unui deget. Alternativ, lasă-i în pământ până în iarnă cu o acoperire corespunzătoare a grădinii. Pentru a verifica mărimea morcovului, îndepărtează ușor solul de pe partea de sus a rădăcinii și evaluează. Recoltează ridicând ușor morcovii din pământ.

Urmarind aceste recomandări, vei putea să te bucuri de o recoltă bogată de morcovi cu rădăcini dulci și fragede.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *