Victorie pentru Chef Bontea! Antena 1, învinsă în instanță de PRO TV și cei trei bucătari

Plecarea celor trei chefi renumiți, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, de la Antena 1 a generat numeroase speculații și întrebări. Deși aceștia nu au discutat în detaliu public despre motivele plecării, știm că Antena 1 i-a dat în judecată pe cei trei, deschizând un nou capitol în rivalitatea dintre posturile de televiziune.

Antena 1 pierde prima bătălie în instanță

În urmă cu două săptămâni, pe 15 mai 2024, Antena 1 a depus o ordonanță președințială împotriva Pro TV și a chef-ului Sorin Bontea, acuzându-i de nereguli în contractele acestora. Tribunalul București a analizat cererea și a decis să o respingă „ca neîntemeiată”. De asemenea, instanța a obligat Antena 1 la plata unor cheltuieli de judecată în valoare de mii de euro.

Informațiile sunt publice și disponibile pe Portalul Instanțelor de Judecată, unde se menționează că Antena 1 va trebui să plătească lui Sorin Bontea suma de 17.750 de lei și către Pro TV suma de 11.840 de lei. Această decizie marchează o primă înfrângere pentru Antena 1 în bătălia juridică împotriva fostelor sale vedete și a competitorului său direct.

Reacția Pro TV și continuarea proceselor

În ciuda acestei înfrângeri, Antena 1 nu se oprește aici și continuă seria proceselor împotriva chefilor. Pe 17 mai, Antena Group a depus la Tribunalul București alte ordonanțe președințiale, de data aceasta împotriva Pro TV, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu. Aceste acțiuni juridice indică determinarea postului de televiziune de a-și apăra interesele și de a căuta soluții legale împotriva fostelor vedete.

Reprezentanții Pro TV au emis o declarație oficială referitoare la procesul intentat de Antena Group, subliniind angajamentul lor de a oferi conținut de calitate și de a respecta legile în vigoare. „PRO TV s-a concentrat întotdeauna pe misiunea sa de a oferi știri obiective și divertisment de calitate. Vom continua să facem acest lucru și în viitor. Știm despre recenta acțiune în instanță și suntem convinși că autoritățile responsabile se ocupă de aceasta”, a declarat Pro TV pentru viva.ro.

Următoarele termene de judecată

Procesul dintre Antena 1 și Pro TV, implicându-i pe Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, continuă cu următoarele termene de judecată stabilite de Tribunalul București. În cazul ordonanței președințiale în care sunt implicați Cătălin Scărlătescu și Pro TV, instanța a stabilit primul termen de judecată pentru data de 18 iunie 2024.

Pentru Florin Dumitrescu, instanța a decis să-și decline competența de la Secția 6, unde a fost depusă acțiunea inițială, către Secția 3. Acest pas procedural indică faptul că litigiul va continua într-un alt cadru juridic, iar termenele următoare vor clarifica direcția în care se va îndrepta acest caz.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *