Gospodinele adevăratele știu că găinile necesită multă grijă. Păsările sunt foarte importante pentru aprovizionarea constantă cu ouă pe tot parcursul anului, iar secretul constă în a înțelege cu ce să le hrănești pentru a le menține sănătatea și capacitatea de a depune ouă, în special după primul an de viață

În lumea gospodăriilor și a crescătoriilor de păsări, una dintre provocările principale este menținerea unei producții constante și semnificative de ouă. Pentru mulți gospodari, îmbunătățirea randamentului ouălor este un obiectiv de top, iar existența unor soluții naturale și eficiente poate face diferența majoră în acest sens. Așadar, ce poți face pentru a stimula producția de ouă la găini?

O soluție surprinzătoare și eficientă este oferită de o plantă despre care mulți gospodari nu au auzit încă: lucerna. Da, aceeași lucernă pe care o cunoști poate că fiind o hrană pentru animalele de fermă, dar care ascunde un secret valoros pentru creșterea producției de ouă la găini.

Beneficiile Lucernei pentru Găini și Producția de Oua:

  1. Bogată în Nutrienți Esențiali: Lucerna este o sursă excelentă de proteine, vitamine și minerale esențiale pentru sănătatea găinilor. Aceasta oferă un aport nutrițional deosebit de valoros, contribuind la menținerea unei stări optime de sănătate și la stimularea producerii de ouă.
  2. Îmbunătățirea Calității Oualelor: Consumul regulat de lucernă poate avea un impact pozitiv asupra calității ouălor. Ouăle produse de găinile hrănite cu lucernă au tendința de a avea coaja mai groasă și mai rezistentă, iar gălbenușul devine mai bogat în substanțe nutritive, precum omega-3 și vitaminele A și D.
  3. Stimularea Producției de Oua: Lucerna conține substanțe active care stimulează sistemul reproducător al găinilor, crescând astfel numărul de ouă produse. Prin includerea lucernei în dieta găinilor tale, poți vedea o creștere semnificativă a randamentului ouălor.
  4. Economie și Eficiență: Lucerna este o sursă de hrană accesibilă și economică, care poate fi cultivată chiar și în propriul tău teren. Astfel, investiția în cultivarea acestei plante poate aduce beneficii considerabile pe termen lung, prin reducerea costurilor și creșterea productivității gospodăriei tale.

În concluzie, introducerea lucernei în dieta găinilor tale poate fi un pas simplu, dar eficient, pentru a dubla producția de ouă. Acest secret bine păstrat al gospodarilor poate fi cheia către un randament crescut și o eficiență sporită în gestionarea crescătoriei tale de păsări.

Dacă nu știai, unele plante sunt benefice pentru găini, deci, ar trebui să le cultivi pentru a da păsărilor nutriția de care ai nevoie.

Specialiștii spun că, dacă îți dorești ca producția de ouă să fie dublată, atunci ar fi bine să își hrănești găinile cu urzici. Această plantă are o mulțime de nutrienți esențiali și furnizează vitaminele A, C și K, fier, calciu și magneziu.

De altfel, urzicile conțin antioxidanți puternici și au proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene, care ajută la protejarea găinilor împotriva bolilor și contribuie la menținerea unei stări de sănătate optime.

Unii specialiști susțin că vitaminele și mineralele din urzici pot modifica și compoziția ouălor, ele devenind mai nutritive și mult mai sănătoase pentru consumatori.

Frunzele verzi sunt cunoscute pentru că au puteri nutriționale pentru oameni, iar multe dintre beneficiile lor pentru sănătate se aplică și la găini.

Cu cantități generoase de fier și vitaminele C, A și K, verdele oferă un stimulent nutrițional bine pus la punct, iar cu cât culoarea verde este mai închisă, cu atât mai bogată în culoare vă puteți aștepta ca gălbenușurile de ou ale găinilor să fie mai bogate.

Dacă nu știai, verdele atrage găinile, deci alimentul pe care o găină îl va căuta cel mai des este cel de culoare verde.

Ce verdețuri să le dai găinilor să mănânce

Unele dintre cele mai prietenoase verdețuri pentru găini includ:

– Sfecla argintie, în special frunzele (este posibil să fie nevoie să compostați tulpinile mai mari, cu excepția cazului în care găinile sunt foarte înfometate).

– Nasturtiums, foarte bogată în vitamina C și despre care se spune că încurajează ouatul.

– Salata verde, care crește rapid și este economică pentru a asigura o recoltă mare.

– Kale, cunoscută pentru că este bogată în calciu pentru a ajuta la producerea cojii.

– Varză și alte produse de tip Brassica, care pot adăuga folat valoros pentru pene mai sănătoase și o producție mai mare de ouă, scrie Theseedcollection.com.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *