Cum să cureți repejor o hotă murdară, îmbâcsită cu praf şi stropită cu ulei

Cum cureți hota din bucătărie? Metoda simplă și eficientă. Acest truc îți va ușura cu siguranță munca de acasă. O soluție preparată în casă te ajută să înlături până la 99% dintre petele de grăsime.

Bucătăria este unul dintre cele mai grele spații de curățat din casă. Petele de grăsime de pe pereți și aragaz sunt cele mai greu de curățat. Însă, nici cele mai bune gospodine nu reușesc să curețe hota de bucătărie.

Filtrele hotei atrag praf și stropi de grăsime, încât ai prefera mai degrabă să chemi un specialist pentru a le curăța. Dar există o soluție simplă pe care o poți prepara la tine acasă!

Cum cureți hota din bucătărie? Metoda simplă și eficientă
În primul rând ai nevoie de o oală. În aceasta trebuie să încapă filtrul hotei. Umple oala cu apă și pune-o pe aragaz la fiert.

Pasul doi: Adaugă în apa aflată pe foc încetul cu încetul jumătate de pahar de sodă obișnuită.

În continuare, bagă filtrul hotei în oala cu apă, iar grăsimea și murdăria se vor topi văzând cu ochii. Peste câteva minute ia oala de pe aragaz. În cazul în care filtrul a fost îmbibat peste măsură cu grăsime și murdărie, repetă procedura.

Dacă problema ta încă nu s-a rezolvat, toarnă jumătate de pahar de amoniac (la 3,5 litri de apă) atunci când bagi filtrul în oală (când începe fierberea). Nu uita să iei măsurile de protecție înainte de a turna amoniac folosind o mască pentru respirație.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *