Greseala pe care o faci cand pregatesti cartofii prajiti

Chiar si cartofii prajiti au micul lor secret pentru a fi perfecti. Se curata de coaja, se spala bine, se taie, se pun in tigaie, in uleiul incins, apoi se scot si se condimenteaza. Pare simplu, insa acesti pasi nu functioneaza intotdeauna, iar cartofii nu isi pastreaza forma in tigaie, se rup sau nu devin crocanti. In plus, absorb mai mult ulei decat este necesar.

Exista, insa, o metoda prin care cartofii prajiti nu absorb atat de mult ulei si devin crocanti.

Aceasta metoda presupune prajirea nu o data, ci de doua ori. Prima data se coace interiorul, a doua oara exteriorul cartofilor. Aceasta tehnica a fost dezvaluita de Christopher Kimball, unul dintre cei mai renumiti chefi din SUA.

Greseala pe care o faci cand pregatesti cartofi prajiti

Tot ce trebuie sa faci pentru ca deliciosii cartofi sa nu se inece in ulei este sa pui cartofii spalati, clatiti si apoi uscati direct in uleiul rece, si nu in el incins. Pe masura ce uleiul se incalzeste la temperatura normala de prajire, coace treptat interiorul cartofului. Astfel, pana cand uleiul ajunge sa se incinga complet, interiorul cartofului este gata, iar cartoful devine crocant.

Nu le mai trebuie decat putina sare si, pentru cine prefera, ketchup, maioneza sau sos de usturoi.

La prajirea cartofilor, nu folosi decat ulei de floarea-soarelui! Uleiurile precum cele de avocado si de masline au un punct de fum scazut. Uleiurile de arahide si canola au puncte de fum ridicate si arome neutre, astfel incat nu vor aroma prea mult orice prajiti.

De asemenea, evita sa incarci tigaia cu prea multi cartofi. Acestia au nevoie de spatiu pentru a se praji corect.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *