Chec cu Lapte Condensat

Rețetă pentru Checul Castella cu Lapte Condensat

INGREDIENTE:

Pt. albusuri:

 • 215g de gălbenușuri de ou (de la 12 ouă special)
 • 50g / 18Oz (1/4 ceașcă) zahăr
 • 1 linguriță sare
 • 70ml sirop de amidon

Pt. albușuri:

 • 410g albușuri (de la 12 ouă special)
 • 200g / 1 cană / 7 Oz zahăr
 • 290g / 10,22Oz făină moale
 • 55g / 1,94Oz amidon de porumb
 • 70ml lapte condensat
 • 60ml ulei de gătit
 • 10ml extract de vanilie

METODĂ:

 1. Pentru a începe, separă 12 albușuri de gălbenușuri.
 2. Într-un bol mare, adaugă cele 12 gălbenușuri de ou împreună cu 50 de grame de zahăr, o linguriță de sare și 70 de grame de sirop de amidon. Cu mixerul la viteză medie, bate ingredientele până devin albicioase, apoi reduce viteza la medie și bate încă un minut pentru a elimina eventualele bule de aer.
 3. Pentru a verifica dacă meringa este de textură potrivită, trebuie să se adune pe mixer atunci când îl ridici. Într-un alt bol, adaugă albușurile celor 12 ouă împreună cu 200 de grame de zahăr și începe să bați la viteză redusă. Când zahărul s-a dizolvat, mărește viteza la maxim și bate până obții o meringă moale.
 4. Bate până când meringa formează vârfuri moi. Toarnă amestecul de gălbenuș în meringă și folosește o spatulă pentru a încorpora ingredientele.
 5. Cerniți 290 de grame de făină moale și 55 de grame de amidon de porumb. Amestecă făina ușor, dar nu amestecați prea mult aluatul. Amestecați doar până când făina este hidratată.
 6. Amestecă 70 ml de lapte și 60 ml de ulei și 10 ml de extract de vanilie, apoi adaugă puțin din aluat în amestec. Amestecă-le ușor, apoi adaugă-le la aluat și amestecă doar până la incorporare.
 7. Pregătește forma de copt tapetând fundul și părțile laterale cu hârtie de copt, apoi toarnă aluatul și folosește o scobitoare pentru a elimina eventualele bule de aer din aluat.
 8. Coace într-un cuptor preîncălzit la 190 de grade Celsius, apoi redu temperatura la 170 de grade C și coace timp de 15 minute, apoi scade temperatura la 160 de grade C și coace încă 15 minute, apoi reduce temperatura la 150 de grade C și coace încă 30 de minute.
 9. Timpul total de coacere ar trebui să fie de 60 de minute. Coaceți până când partea de sus a prăjiturii este aurie.
 10. După ce este copt, ungeți o foaie de silicon și acoperiți prăjitura, apoi întoarceți-o rapid și îndepărtați hârtia de copt. Lăsați prăjitura să se răcească timp de cel puțin o oră înainte de a o servi, dar cea mai bună modalitate de a mânca această prăjitură este după o zi.
 11. Taie marginile și feliază prăjitura în formele dorite. Servește prăjitura cu ceai sau lapte.
 12. Bucură-te de Checul Castella cu Lapte Condensat!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *