Descoperă Rețeta Salatei De Legume La Borcan: Gust De Vară, Prospețime Și Conveniență În Bucătăria Ta!

Prepararea unui platou de legume poate fi o activitate plăcută și practică, care te poate transporta instantaneu în mijlocul verii, datorită aromei de salată de legume proaspete, foarte apetisante, care se va imprastia prin casa imediat după deschiderea borcanului.

Ingredientele necesare pentru a găti acest delicios platou de legume sunt: un kilogram de castraveti și roșii, 300 g de morcovi, ardei dulci, ceapa și varza, un ciorchine de mărar, 2 linguri de sare, 100 g de zahăr, 150 ml de ulei vegetal și o lingură de oțet de 70%.

Procesul de preparare implică tăierea legumelor în aceeași dimensiune și formă ca de obicei pentru salate. Varza trebuie tocată mărunt. În amestecul de legume se adaugă mărarul tocat mărunt, la care se pot adăuga și alte ierburi, dacă se dorește.

Pentru a asigura un gust bogat și complex, salata este îmbogățită cu oțet, ulei vegetal, sare și zahăr, și apoi amestecată. Salata acoperită se lasă timp de 3 ore, amestecând din când în când.

După ce s-au scurs cele 3 ore, salata este pusă în borcane curate, fără a fi foarte compactată, completându-se cu sucul care a rezultat în timpul procesului de murare. Borcanele sunt acoperite cu capace și se așează într-o cratiță, după ce se pune un prosop în aceasta. Se toarnă apă călduță în cratiță și se sterilizează borcanele de 500 g pentru aproximativ 25 de minute de când apa începe să fiarbă.

Capacele sunt răsucite, borcanele se întorc și se acoperă cu un prosop. După ce borcanele s-au răcit, acestea sunt transferate în cămară sau în subsol. Acest platou de legume este o modalitate excelentă de a vă bucura de gustul legumelor proaspete chiar și în afara sezonului de vară.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *