Iată Care Sunt Cele 10 Simptome Ale Nivelului Crescut De Colesterol

Deși aceste 10 semne ale unui nivel crescut de colesterol nu indică întotdeauna o afecțiune gravă, este esențial să consulți un medic specializat dacă experimentezi mai multe dintre ele.

Un nivel ridicat de colesterol, cunoscut sub numele de hipercolesterolemie, poate reprezenta o amenințare subtilă pentru sănătatea ta.

10 semnale ale nivelului crescut de colesterol

O femeie care resimte disconfort abdominal poate avea acest sentiment din cauza problemelor la nivelul stomacului. Unul dintre factorii declanșatori ai acestei senzații periodice de greutate și indigestie este acumularea colesterolului dăunător (LDL) în artere. Depozitele de grăsime în vasele de sânge și ficat pot perturba buna funcționare a metabolismului, ceea ce, la rândul său, influențează procesul digestiv, mai ales atunci când se consumă alimente bogate în grăsimi.

2. Probleme de percepție vizuală

Creșterea nivelului de colesterol poate duce la complicații în circulația sângelui, provocând astfel probleme de vedere. Persoanele cu această afecțiune pot resimți iritații oculare și experimenta vedere încețoșată. De asemenea, sclera ochilor poate dobândi o nuanță galbenă.

3. Senzații de amețeală și dureri de cap

Simptomele asociate cu nivelul crescut de colesterol, precum amețeala, pot fi rezultatul formării plăcilor de grăsime în artere, care îngreunează circulația sângelui. Aceasta poate afecta procesul de oxigenare și provoca stări de amețeală, dureri de cap, dezechilibru și dificultăți în coordonarea mișcărilor.

4. Inflamație a extremităților

Excesul de colesterol în artere poate cauza inflamații la nivelul extremităților. De fapt, în unele cazuri, acest disconfort este însoțit de senzații de furnicături și amorțeală

5: Respirație Neplăcută

Un semn de nivel crescut de colesterol în organism poate fi observat în respirația neplăcută. Mulți indivizi cu hipercolesterolemie pot experimenta dificultăți în gestionarea proaspatului lor miros de respirație, chiar dacă păstrează o igienă bucală riguroasă. Acest aspect se datorează faptului că excesul de colesterol poate influența procesul de digestie și poate modifica pH-ul salivei.

6: Durere în Zona Pieptului

Durerea în zona pieptului este un semn de avertizare important. Există numeroase condiții medicale legate de acest simptom, dar multe dintre ele au o legătură cu acumularea excesivă de colesterol. Colesterolul în exces poate îngreuna capacitatea inimii de a pompa sânge, conducând la dezvoltarea hipertensiunii arteriale.

7: Oboseală și Scăderea Energiei

Starea de oboseală și lipsa de energie pot fi atribuite unor diverse factori, cum ar fi boli cronice, deficiențe nutriționale, activitate fizică intensă sau probleme de somn. Cu toate acestea, atunci când oboseala devine persistentă fără o cauză evidentă, este crucial să consultați un specialist medical pentru a evalua dacă acest lucru este legat de nivelul crescut de colesterol din organism

8. Constipație

Constipația reprezintă o problemă cronică ce derivă din schimbări în funcționarea intestinelor. Deși în cea mai mare parte apare ca rezultat al obiceiurilor alimentare nesănătoase, constipația poate, de asemenea, să fie un semn al hipercolesterolemiei.

9. Intoleranță alimentară

Intoleranța alimentară poate fi inclusă în lista de simptome asociate nivelului crescut de colesterol. Când o persoană se confruntă cu tulburări metabolice și digestive legate de creșterea colesterolului, ea poate dezvolta sensibilități la anumite alimente.

Depunerea de grăsimi în artere și în ficat poate amplifica senzația de disconfort și umflare, în special după consumul de alimente bogate în grăsimi. Persoanele cu hipercolesterolemie pot ajunge să dezvolte sensibilitate la alimente precum:

Produse lactate
Carnea de vită
Carnea prăjită
Produse din făină de grâu

9 Urticarie

Creșterea nivelului de colesterol în artere se poate manifesta prin apariția urticariei și a altor afecțiuni ale pielii. De obicei, pacienții pot prezenta următoarele simptome cutanate:

Pete roșii pe piele
Iritații cutanate
Senzație de mâncărime
Apariția coșurilor

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *