Frate bogat și sora săracă! O pildă înțeleaptă despre ce contează cu adevărat

Atunci când cineva ne jignește, cel mai probabil că acea persoană este foarte nefericită. Cei fericiți nu ofensează oamenii care stau la cozi, nu se ceartă în transport, nu își bârfesc colegii. Oamenii fericiți sunt într-o altă realitate. Ei nu simt nevoia asta.

Astăzi aș vrea să îți povestesc o parabolă foarte bună, deși e scurtă, despre fratele bogat care avea o soră săracă…

Ea se întreținea vânzând lapte și legume din grădină. Pe timp de vară, fata vindea la marginea drumului ciuperci și fructe de pădure, iar iarna trăia din ceea reușea să adune. Fratelui îi era rușine cu sora lui și niciodată nu o invita la el în oraș, și mai ales în casa lui plină de lux și bogăție. Fata nu ținea supărare pe fratele său și întotdeauna, cu orice ocazie, îi transmitea întregii lui familii daruri pe care le pregătea cu propriile mâini.

Ea niciodată nu cerea nimic de la frate. Întotdeauna îl trata cu înțelegere și respect. Fata avea o căsuță mică și modestă, o parcelă mică de pământ și câteva animale prin curte.

Au trecut mulți ani… și într-o zi fratele a fost trădat de partenerii săi de afaceri. Soția l-a părăsit de dragul altui bărbat, feciorul nu mai comunica cu el, casa i-a fost confiscată pentru datorii. Abia atunci și-a amintit fratele de soră și a mers în sătuc la ea…

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *