Contabilă în Iași, Liliana și-a dat demisia și s-a angajat ca badantă în Italia. Ce a urmat depășește orice imaginație

Mulți sunt românii care aleg să plece în străinătate pentru un trai mai bun, iar așa a făcut și Liliana Albu, o fostă contabilă din Iași. Aceasta a părăsit România în urmă cu 15 ani și a încercat să își construiască o nouă viață în Italia. Ea lucrează acum ca badantă, iar italienii au fost cuceriți de ea.

Pentru italienii din localitățile Camucia și Terontola, regiunea Toscana, Liliana Albu este o eroină, ce dă dovadă de mult devotament și empatie. Munca ei cu bătrânii este apreciată de toată lumea, așa că românca a fost aplaudată public, publicația italiană L’ Etruria dedicându-i un articol amplu intitulat: „Îngerii păzitori există!”

Liliana Albu i-a cucerit pe italieni

Așa cum spuneam, Liliana a renunțat la meseria de contabilă în urmă cu 15 ani și a decis să plece în Italia, acolo unde lucrează ca îngrijitoare. Românca are 50 de ani și a mărturisit că începuturile ei în țara ce a adoptat-o nu au fost ușoare, iar tranziția și adaptarea au fost grele.

Însă cu ajutorul unor oameni cu o inimă la fel de bună ca a ei, Liliana s-a integrat și a făcut furori printre italieni. Aceasta lucrează cu bătrânii și este pentru aceștia un adevărat sprijin, dar și un camarad, ce le oferă suport emoțional.

Italienii au îndrăgit-o imediat pe româncă, iar acum i-au dedicat un articol amplu intitulat: „Îngerii păzitori există!”

„De când am avut și eu nevoie de îngrijitoare românce pentru părinții mei, sunt foarte atent și sensibil la acest subiect, mai ales când este vorba despre îngeri păzitori, cum este cazul doamnei Liliana”, scrie autorul italian al articolului respectiv.

De asemenea, pe lângă grija pe care le-o oferă bătrânilor, în Italia, Liliana s-a aplecat și asupra talentului său literar pe care l-a exploatat. În timpul liber, ea scrie poezii, iar în 2015 a publicat o colecție intitulată „Liber să zbori”.

„O sută cincizeci de poezii, dictate de inima mea dureroasă și în tumult, într-un moment particular de durere familială, pe care le-am dedicat colegelor mele românce, îngrijitoare în Italia, care, ca și mine, se dedică acestei munci cu toată inima și profesionalism”, a spus Liliana.

Liliana i-a impresionat pe italieni și cu talentul său literar /Foto: L’Etruria

Deși îi este foarte dor de casă, se pare că Liliana nu are de gând să se întoarcă în România. Femeia este apreciată în Italia, așa că încearcă să își construiască o viață frumoasă acolo, în cea de-a doua ei patrie. Recent, aceasta și-a cumpărat o casă în Cortona.

„Un mulțumesc public Lilianei Albu (Trifu în arta poetică) pentru munca sa de îngrijitoare, pentru că a ales să trăiască pe meleagurile cortoneze, unde de curând și-a cumpărat și o casă, dar mai ales pentru această carte, care ne-o arată ca poetă și ca femeie cu inimă bună, care se va dedica în continuare cu zâmbetul pe buze îngrijirii bătrânilor noștri.

Zboară liberă, Liliana! Zboară mereu în amintirea frumoasă a bunicuțelor tale asistate, a învățătoarei Presentini, care te-a făcut să cunoști L’Etruria, a marelui profesor Giustino, ‘un tată adoptiv’, cum l-ai numit tu chiar și când, acum câteva luni, a plecat la Ceruri. Zboară în amintirea frumoasă a prietenelor tale-surori Maria Grazia și Pinuccia!”, mai spune publicația italiana despre româncă.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *