Salariile Asistentelor Medicale Din România: Ce Venituri Aduc Sporurile Și Cum S-Au Triplat În Ultimii Zece Ani

Salariile cadrelor medicale din România s-au majorat în urmă cu doi ani, conform legii 153/2017, promulgată de președintele Klaus Iohannis. Așadar, remunerațiile variante pentru o asistentă medicală sunt cuprinse între 4.150 și 5.197 lei, în timp ce o asistentă medicală principală câștigă între 4.752 și 5.412 lei. Aceste sume sunt oferite lunar și sunt completate prin diverse sporuri, precum indemnizația la hrană, sporul de vechime sau sporul de toxicitate.

A fost remarcată o creștere semnificativă a salariilor în domeniul Sănătății în ultimii zece ani, perioadă în care numărul angajaților s-a majorat cu 24%. Astfel, un salariu care acum 10 ani era de 1.200 de lei, a ajuns în prezent la 4.100 de lei.

Asistentele medicale din România, având un rol cheie în lupta cu COVID-19, sunt remunerate corespunzător pentru eforturile depuse. Este de menționat faptul că, la salariul de bază menționat anterior, se adaugă orele suplimentare, în special în contextul actual, marcat de lupta cu noul coronavirus, dar și cu alte boli.

Riscurile asumate de către aceste cadre medicale în exercitarea profesiei sunt importante și trebuie luate în considerare atunci când se analizează nivelul salarizării. În ciuda acestor riscuri, pot exista păreri divergente privind remunerația acestora.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *