Situată la o scurtă distanță de Ploiești, Mănăstirea Ghighiu atrage anual zeci de mii de pelerini din întreaga țară și din străinătate, fiind cunoscută pentru icoana sa miraculoasă și pentru izvorul său vindecător

O floare exotică a reușit să transforme curtea unei mănăstiri din România într-un colț de paradis. Această plantă are calități vindecătoare și este tot mai populară printre români în luna aprilie.

Un arbore cățărător impresionează cu florile sale spectaculoase și parfumul îmbietor pe care îl emană.

Vizitatorii Mănăstirii Ghighiu au fost copleșiți de frumusețea locului și au împărtășit entuziasmul lor pe rețelele de socializare, considerându-l cel mai impresionant din România.

Pe platformele online, atracția principală devine bolta acoperită de glicină de la Mănăstirea Ghighiu, cu florile sale în nuanțe de mov și albastru deschis, captivând privirile și inimile vizitatorilor.

După magnolii și lalele, o altă plantă își face simțită prezența în grădinile și parcurile din România în această lună – glicina. Originară din Asia, glicina devine din ce în ce mai iubită pentru frumusețea și mirosul său subtil.

De-a lungul anilor, glicina a devenit o adevărată vedetă în luna aprilie, captivând privirile pasionaților de natură.

În București, glicina aduce bucurie în grădini și parcuri, încântând trecătorii chiar și în zilele ploioase. Locuitorii orașului au ieșit în număr mare pentru a se delecta cu frumusețea florilor de glicină și pentru a simți parfumul lor subtil.

Glicina este admirată pentru aspectul și aroma sa, iar cele două specii cunoscute, glicina japoneză și cea chinezească, fascinează privirile cu florile lor spectaculoase.

Numeroși vizitatori sunt atrași de ideea de a planta glicine în grădini sau în ghivece, iar în magazine pot fi găsite răsaduri disponibile la prețuri variabile, în funcție de numărul de fire sau soi, prețurile variind între 30 și 130 de lei.

Glicina, o plantă cu o rezistență remarcabilă, poate aduce bucurie ochilor și poate parfuma aerul timp de mai mult de o sută de ani.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *