Tocați ceapa, puneți-o într-un borcan, adăugați o lingură de condiment, apoi acoperiți-o cu miere

Pentru a face siropul de ceapă și mai eficient și plăcut, înlocuiește zahărul cu miere. Mierea conține propolis, un puternic stimulator al sistemului imunitar. Iată cum poți să îmbunătățești siropul de ceapă:

Ingrediente:

 • 1 ceapă mare
 • Jumătate de pahar de miere
 • Piper negru măcinat
 • Câteva boabe de piper negru întreg

Metodă:

 1. Tocă Ceapa: Taie ceapa în jumătate și apoi toac-o mărunt.
 2. Stratifică Ingredientele: Umple un borcan până la jumătate cu ceapă tocată. Presară jumătate de linguriță de piper negru măcinat peste ceapă. Adaugă un alt strat de ceapă tocată, urmat de încă o jumătate de linguriță de piper negru măcinat și câteva boabe de piper negru întreg.
 3. Adaugă Mierea: Toarnă mierea lichidă peste straturile de ceapă până când borcanul este pe jumătate plin.
 4. Lasă-l să stea: Sigilează recipientul și lasă-l să stea cel puțin 10 ore într-un loc răcoros și întunecat. Această perioadă de repaus permite cepei să-și elibereze sucurile, rezultând într-un sirop gata de utilizare, atât eficient, cât și plin de savoare.

Alternative: Sirop de Ceapă și Frunze de Dafin

Un alt sirop de casă puternic merită încercat este combinația de ceapă și frunze de dafin. Acest sirop nu doar ameliorează tusea, dar curăță și plămânii și căile respiratorii.

Ingrediente:

 • 1/2 kg de ceapă
 • 2 dl de apă
 • 3-4 frunze de dafin
 • 250 g de miere

Metodă:

 1. Pregătește Ceapa: Curăță ceapa, lăsând intactă pielea de la bază, și taie-o în sferturi.
 2. Fierbe Amestecul: Pune sferturile de ceapă într-o oală și acoperă-le cu apă. Adaugă frunzele de dafin pentru a neutraliza aroma de ceapă și pentru beneficii suplimentare. Fierbe amestecul la foc mic timp de aproximativ 1 oră, adăugând apă dacă este necesar.
 3. Strecoară și Răcește: După fierbere, strecoară decoctul printr-o sită groasă. După ce lichidul s-a răcit, adaugă 250 g de miere.
 4. Depozitează și Consumă: Păstrează amestecul într-un borcan de sticlă cu capac în frigider. Consumă 2 linguri din acest sirop natural de trei ori pe zi timp de trei zile sau până se termină. Ameliorarea ar trebui să fie vizibilă încă din prima zi.

Beneficiile Versatile ale Cepei

Ceapa nu doar joacă un rol principal în aceste siropuri de casă, dar oferă și numeroase alte beneficii pentru sănătate. Proprietățile sale antivirale și antibacteriene pot ajuta la subțierea mucusului, facilitând expulzarea acestuia și ameliorând disconfortul respirator.

Concluzie

Pe măsură ce sezonul de răceli și gripă se apropie, apelarea la siropul de ceapă de casă poate fi o alegere înțeleaptă. Aceste remedii naturale, îmbogățite cu miere și frunze de dafin, nu doar că stimulează imunitatea și ameliorează tusea, dar au și un gust delicios. Îmbrățișează înțelepciunea bunicilor noastre și bucură-te de un sezon de iarnă mai sănătos și mai confortabil cu aceste elixire testate și încercate.

Pentru o sănătate mai bună!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *