Oamenii actuali se diferențiază de înaintașii lor în ceea ce privește educația și nivelul lor de cunoaștere a tehnologiilor

Cu toate acestea, în ciuda progresului, există încă superstiții și temeri absurde care persistă.

De exemplu, se evită pisicile negre, se tem de versarea de sare și se respectă obiceiuri precum atingerea lemnului sau scuiparea peste umărul stâng. Există și superstiții legate de sarcină și copii.

Mulți tineri din zilele noastre sunt precauți când vine vorba de a-și dezvălui bucuria despre sarcină, încercând să o țină secretă până în ultimul moment. Cu toate acestea, odată ce copilul se naște, se inundă rețelele sociale cu fotografii ale nou-născutului.

Spre deosebire de trecut, în care părinții evitau să arate copilul străinilor din teama superstițiilor, acum se organizează botezuri restrânse și se folosește apă sfințită pentru igiena bebelușului.

Cu toate acestea, mamele sunt nerăbdătoare să împărtășească bucuria lor pe rețelele sociale, chiar dacă acoperă fața bebelușului cu un emoticon.

Apariția unui copil în familie este un eveniment minunat și fericit. Chiar dacă superstițiile sunt considerate absurde, părinții moderne iau precauții pentru a proteja sănătatea și fericirea copiilor lor.

Deși evitarea superstițiilor este importantă, comunicarea cu străinii poate fi încurajată prin intermediul consilierii religioase.

Bătrânul Nicolae Gurianov sfătuiește tăcerea cu privire la comportamentul copiilor, deoarece invidia și răutatea pot proveni chiar de la cei apropiați. Acest lucru se datorează faptului că oamenii nu sunt întotdeauna bucuroși de succesul altora. Mai degrabă, pot găsi bucurie în nefericirea lor.

Pentru a ilustra acest aspect, putem lua în considerare un exemplu:

Două prietene: una s-a căsătorit și așteaptă un copil, în timp ce cealaltă se confruntă cu dificultăți în găsirea iubirii. Cealaltă prietenă ar putea invidia succesul celeilalte, ceea ce ar face dificilă comunicarea sinceră.

În relațiile interumane, oamenii nu sunt întotdeauna dispuși să se bucure de victoriile celorlalți. Astfel, un fiu mediocru al unei prietene poate fi mai acceptabil decât unul cu rezultate excelente.

De regulă, nu ar trebui să te plângi în mod excesiv cu privire la copii în afara unui context religios.

Nu te plânge la nimeni despre copii în afară de Maica Domnului și sfinți. Nu vorbi și nu te lăuda, nu anunța dușmanii. Dacă in viața ceva merge rău oamenilor le place să se bucure. Dacă îți merge bine atunci sunt invidioși și răutăcioși.

Chiar și prietenii și rudele pot avea reacții neașteptate. Este important să fii atent la modul în care împărtășești informații personale despre viața ta familială.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *