Gogoși Moi și Fragede Fără Mixer

Delicioase Gogoși de Casă cu Umplutură de Nutella

Ingrediente:

  • 150 ml lapte cald
  • 35 grame zahăr
  • 5 grame drojdie instant
  • 1 ou
  • 1 lingură ulei de gătit
  • 325 grame făină de pâine
  • 1/4 linguriță sare
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 15 grame unt

Pentru Finisare:

  • Zahăr tos
  • Nutella (pentru umplutură)

Instrucțiuni:

  1. Activează Drojdia:
    • Într-un bol, amestecă laptele cald, zahărul și drojdia instant. Lasă amestecul să stea timp de 5-7 minute până devine spumos.
  2. Pregătește Aluatul:
    • Adaugă oul și uleiul de gătit în amestecul de drojdie.
    • Adaugă treptat făina de pâine, sarea și praful de copt. Amestecă până se formează un aluat.
  3. Frământă Aluatul:
    • Frământă aluatul pe o suprafață ușor înfăinată timp de 8-10 minute până devine neted.
    • Încorporează untul în aluat, frământând până când este complet absorbit și aluatul devine elastic.
  4. Prima Dospire:
    • Acoperă aluatul și lasă-l să dospească într-un loc cald timp de 1 oră sau până își dublează volumul.
  5. Formează Gogoșile:
    • Întinde aluatul la o grosime de 1,5 cm și taie-l în forme de gogoși.
    • Lasă gogoșile să dospească pentru încă 15-20 de minute.
  6. Prăjește Gogoșile:
    • Încălzește uleiul într-o tigaie și prăjește gogoșile până devin aurii pe ambele părți. Scurge excesul de ulei pe prosoape de hârtie.
  7. Finalizează Gogoșile:
    • Rulează gogoșile calde în zahăr tos sau umple-le cu Nutella folosind un sac de patiserie.

Bucură-te de gogoșile tale de casă, moi și delicioase!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *