Fără zahăr! Cinci minute! Delicioase și nutritive batoane energizante

Introducere:

Cauți o gustare rapidă și sănătoasă, ușor de preparat și perfectă pentru orice moment al zilei? Aceste delicioase batoane energizante făcute în casă sunt exact ceea ce ai nevoie. Pline de ingrediente sănătoase precum ovăz, stafide, nuci, caise uscate și banane, sunt o modalitate gustoasă de a-ți alimenta ziua fără niciun adaos de zahăr. Să începem!

Ingrediente:

  • 80 de grame de fulgi de ovăz
  • 100 de grame de stafide
  • 80 de grame de nuci tocate fin
  • 100 de grame de caise uscate tocate fin
  • 1 banană coaptă, pasată până devine piure

Instrucțiuni pas cu pas:

Pasul 1: Pregătește Piureul de Banane

Pasează o banană coaptă într-un bol până devine fină. Banana acționează ca un îndulcitor natural și agent de legare pentru batoanele tale energizante, astfel încât nu este nevoie de zahăr adăugat.

Pasul 2: Amestecă Ingredientele

Într-un bol mare, combină fulgii de ovăz, stafidele, nucile tocate și caisele uscate tocate. Amestecă bine pentru a asigura o distribuție uniformă a fiecărui ingredient.

Pasul 3: Combină Ingredientele Umede și Uscate

Toarnă piureul de banane în bolul cu ingredientele uscate. Amestecă bine până când totul este bine combinat. Amestecul ar trebui să fie suficient de lipicios pentru a se lega, dar nu prea umed.

Pasul 4: Pregătește Forma

Tapetează o formă de 25×15 cm cu hârtie de copt pentru a facilita scoaterea batoanelor mai târziu. Toarnă amestecul în formă și apasă-l ferm și uniform cu spatele unei linguri sau cu o spatulă.

Pasul 5: Răcește și Lasă Să se Întărească

Pune forma în frigider pentru aproximativ 2 ore pentru a permite amestecului să se întărească. Odată întărite, scoate-le din formă și taie-le în batoane de dimensiunea dorită.

Concluzie:

Și gata! În doar câteva minute de pregătire și puțin timp de răcire, ai o serie de batoane energizante delicioase și sănătoase gata de savurat. Aceste batoane sunt perfecte pentru un mic dejun rapid, o gustare la mijlocul zilei sau un impuls de energie înainte sau după antrenament. Bucură-te de batoanele tale energizante, fără zahăr, făcute în casă, și simte-te bine că adaugi în corpul tău ingrediente sănătoase.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *