Oricine va gusta din ea, cu siguranță va fi încântat. Uite de ce ai nevoie:

Articolul continuă după reclame

  • 3 căței de usturoi
  • Apă
  • 1 gălbenuș de ou
  • 250 ml ulei
  • 2 linguri de muștar
  • 3 dovlecei mari
  • Sare după gust
  • 140 g iaurt gras

Preparare:

Articolul continuă după reclame

  1. Curățare și pregătire dovlecei:
    • Curăță dovleceii de coajă, taie-i în două și scoate semințele.
    • Dă dovleceii pe răzătoarea mare.
  2. Fierbere:
    • Pune apă cu sare la fiert într-o oală încăpătoare.
    • Când apa începe să fiarbă, adaugă dovleceii rași.
    • Fierbe la foc mediu până când dovleceii sunt bine fierți.
  3. Scurgere:
    • Pune dovleceii fierți într-o strecurătoare, clătește-i sub un jet de apă rece și lasă-i să se scurgă bine de apă.
  4. Prepararea maionezei:
    • Prepară maioneza din gălbenușul de ou, muștar și ulei.
  5. Amestecare:
    • Curăță usturoiul și pisează-l.
    • Amestecă dovleceii scurși cu maioneza și iaurtul, condimentează cu sare după gust și adaugă usturoiul pisat. Amestecă bine.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *