Oțet În Apa La Găini Și Pui: Cum Și Când Se Pune

Oțetul de mere poate fi un adevărat aliat în menținerea sănătății păsărilor de curte, precum găini și pui. Descoperă beneficiile utilizării oțetului în apa acestor păsări și cum să-l prepari pentru a avea rezultate optime.

Oțetul de mere este un remediu natural care poate aduce multe beneficii sănătății păsărilor de curte. Aciditatea oțetului acționează ca un antibiotic ușor, iar vitaminele și mineralele pe care le conține sunt esențiale pentru o creștere sănătoasă. Acest truc este folosit cu succes de către crescătorii pasionați pentru îmbunătățirea stării de sănătate a păsărilor.

Momentul potrivit pentru a adăuga oțet de mere în apa de băut a păsărilor este atunci când acestea trec prin perioade de stres sau vulnerabilitate. De exemplu, în timpul verii, în cazul introducerii unor păsări noi în efectiv sau în perioadele de recuperare după răni. Pentru pui, oțetul poate contribui la o creștere mai rapidă și la luarea în greutate. Este recomandat să administrați oțetul de mere în apa de băut cam o dată pe lună, timp de o săptămână, pentru menținerea sănătății păsărilor.

Cât oțet se pune în apa găinilor
Nu se recomandă administrarea directă a oțetului de mere păsărilor, ci introducerea acestuia în apa din vasul de băut al acestora. Cantitatea optimă este de maximum 2% oțet de mere în raport cu cantitatea de apă, adică aproximativ 20 ml de oțet la un litru de apă. Pentru perioadele de stres sau vulnerabilitate, se poate folosi o concentrație mai mică, iar pentru întreținere, doar 3-5 ml de oțet în apa de băut, timp de 3-5 zile pe lună.

Prepararea oțetului pentru găini în casă este simplă și accesibilă. Folosiți mere, zahăr și apă pentru a obține un produs de calitate. Este important să respectați rețeta și să aveți grijă de condițiile de fermentare pentru a obține un oțet de mere eficient și benefic pentru păsări.

Atenție la contraindicații și la modul de administrare a oțetului. Este recomandat să consultați un specialist înainte de a introduce acest supliment în dieta păsărilor. Pe lângă găini și pui, oțetul de mere poate fi benefic și pentru alte păsări de curte, precum curci sau porumbei.

Descoperă beneficiile și modalitățile corecte de utilizare a oțetului de mere în apa pentru păsările tale de curte și asigură-le o stare de sănătate optimă și o creștere armonioasă.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *