MULTĂ LUME CREDE CĂ SOȚUL ANDREEI ESCA, ALEXANDRE ERAM, ESTE FRANCEZ, DAR DE FAPT ESTE DE PESTE OCEAN

În universul vibrant al emisiunii “America Express”, cei doi frați, Alexia Eram și Aris Melkior, preferă să-și împărtășească gândurile și ideile în limba franceză, un aspect care a fost observat cu atenție de către fanii devotați ai show-ului. Deși această opțiune poate părea misterioasă la prima vedere, ea are la bază o explicație simplă și autentică, fiind legată de influența și identitatea lor culturală.

Originea lor paternă, care este marcată de tatăl lor, Alexandre Eram, cu rădăcini puternice în Franța, a fost un factor definitoriu în alegerea lor. Alexandre și-a încurajat cu fervoare copiii săi să îmbrățișeze limba maternă, franceza, dorind să transmită astfel rădăcinile și cultura sa. Astfel, Alexia și Aris au crescut într-un mediu în care limba franceză a fost la fel de prezentă ca și limba română, beneficiind de o educație într-un liceu cu predare exclusiv în această limbă. Ca urmare, pentru ei, comunicarea în franceză este naturală și facilă atunci când abordează subiecte importante sau personale.

În familia Esca-Eram, se vorbește atât româna, cât și franceza, într-un efort de a menține un echilibru armonios, așa cum explică însuși Alexandre Eram. “Am încercat să menținem un echilibru în casă, astfel că eu comunic în franceză cu copiii, iar Andreea în română”, a mărturisit el.

De-a lungul timpului, Andreea Esca și-a adaptat, de asemenea, abordarea lingvistică, înțelegând că fiecare copil are nevoile și preferințele sale. “Inițial, am comunicat și eu cu Alexia în franceză, gândindu-mă că, trăind în România, va învăța oricum românește. Dar când a venit Aris, am revenit la comunicarea în română”, își amintește Esca. “Acum le vorbesc atât în franceză, cât și în română”, adaugă ea, subliniind adaptabilitatea în abordarea lingvistică față de nevoile și contextul familial.

Alexia Eram și fratele său mai mic, Aris Melkior, au devenit cunoscuți publicului larg prin participarea lor ca și concurenți în emisiunea “America Express” de pe Antena 1. Recent, în cadrul unui podcast moderat de Giulia Anghelescu, acești tineri concurenți au dezvăluit detalii din trecutul lor și din experiențele adolescenței.

Aris Melkior a împărtășit pentru prima dată faptul că a fost exmatriculat de la liceu, dezvăluind o parte din drumul său pe care nu mulți l-au cunoscut. Ambii frați au frecventat Liceul Francez Anna de Noailles, o instituție prestigioasă cunoscută pentru rigorile sale. “Am avut o experiență strânsă cu disciplina în școală. Trei absențe sau întârzieri nemotivate duceau la detenție într-o zi de sâmbătă. Am avut o detenție o dată, dar nu pentru întârziere, ci pentru alte motive. Ni se dădeau sarcini și teme legate de greșeala făcută, pentru a înțelege consecințele”, explică Alexia Eram, în podcastul “Badassmom”.

Aris completează povestea, dezvăluind că a avut o experiență și mai drastică: exmatricularea pentru o săptămână. “Mai rău decât detenția este să fii exmatriculat. Am fost exmatriculat o săptămână. Mi se pare o prostie pentru că nu făceam nimic. Nu ni s-au dat sarcini, nu aveam nimic de făcut. Eram foarte fericit”, împărtășește Aris Eram, ilustrând cu umor perspectiva sa asupra acestei experiențe.

Povestea de dragoste dintre Alexandre Eram și Andreea Esca a început la o petrecere în România și a continuat să se dezvolte și să dureze până în prezent. Alexandre Eram, în vârstă de 53 de ani, s-a născut în Statele Unite ale Americii și și-a petrecut copilăria într-un cartier din Michigan, înainte ca familia sa să se mute în Franța, unde mama sa, de origine franceză, și tatăl său, un arhitect de origine armeană, au ales să se stabilească.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *