Clătitele de post, în special varianta lor simplă, sunt unele dintre cele mai accesibile și ușor de preparat rețete, perfecte chiar și pentru cei care sunt la început de drum în bucătărie

Ingrediente:

– 1 cană de făină
– 1 lingură de zahăr
– 50 ml ulei
– 1 lingură de zahăr vanilat
– 1 praf de sare
– apă minerală

Mod de preparare:

Într-un castron, se amestecă zahărul, zahărul vanilat, făina și sarea. Apoi, se adaugă apa minerală și uleiul, amestecând încet cu un tel. Dacă compoziția este prea groasă, se mai adaugă apă minerală; dacă este prea subțire, se mai adaugă puțină făină. Clătitele obținute se toarnă într-o tigaie bine încinsă și se coc pe ambele părți. Se pot umple cu fructe sau gem.

Clătitele de post cu bere

Această rețetă de clătite de post cu bere este ideal să fie pregătită cu bere fără alcool, deși, fiind preparată termic, berea își pierde oricum alcoolul.

Ingrediente:

– 1 doză de bere fără alcool (sau apă minerală)
– 400 g făină integrală
– 1 plic de praf de copt
– 2 linguri de ulei
– 3 linguri de zahăr
– 1 praf de scorțișoară
– 1 linguriță de coajă rasă de lămâie și/sau portocală
– esență de vanilie sau migdale
– 1 praf de sare

Mod de preparare:

Se freacă zahărul cu uleiul, apoi se adaugă berea și se amestecă bine cu un tel. Se incorporează esența și se toarnă făina și praful de copt în ploaie. Se bate bine compoziția cu un tel pentru a evita formarea cocoloașelor.

După ce aluatul este gata, se lasă circa 10 minute să se odihnească, pentru ca spuma de la bere să se liniștească. Clătitele se coc într-o tigaie antiaderentă, fără ulei, câte un polonic pentru fiecare clătită.

Aceste rețete simple și delicioase de clătite de post sunt perfecte pentru a fi savurate în timpul perioadelor de post sau ori de câte ori doriți să vă răsfățați cu ceva dulce și reconfortant.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *