Mobilizare de forțe în Italia. Simpli cetățeni au început căutările tânărului român luat de viitură

Momente de tensiune și solidaritate în Italia, unde oamenii s-au organizat pentru a-l căuta pe Cristian Molnar, tânărul român luat de viiturile râului Natisone la sfârșitul lunii mai. Cristian a fost surprins de viitură alături de două prietene, Bianca și Patrizia, iar de atunci căutările oficiale nu au reușit să aducă vești bune. Cu toate acestea, comunitatea locală și nu numai a decis să nu mai aștepte și să acționeze.

Oamenii se mobilizează pe rețelele de socializare

Dezamăgiți de lipsa progresului în căutările oficiale, oamenii obișnuiți s-au unit pe rețelele de socializare pentru a organiza echipe de căutare voluntare. Solidaritatea și dorința de a ajuta au fost motorul acestei mobilizări, mulți considerând că orice efort suplimentar poate face diferența în găsirea tânărului român.

Primarul localității Premariacco, Michele De Sabata, și-a exprimat îngrijorarea față de inițiativele de căutare independente. Acesta a făcut un apel public către cetățeni, cerându-le să renunțe la organizarea pe cont propriu a acestor acțiuni, subliniind riscurile implicate.

Bună seara, văd pe rețelele de socializare că vă organizați pentru a-l căuta singuri pe Cristian. Vă rog să renunțați la această inițiativă, că dacă intenția, una nobilă, este de a ajuta, efectul va fi acela de a întârzia sau opri salvarea. Simpla trecere a elicopterului prin vegetație ar putea să vă facă foarte mult rău și, în orice caz, prezența unor persoane din afara salvării este interzisă.

Vă rog să nu faceți acest lucru, pentru că ar putea să pună personalul în pericol și să îngreuneze operațiunile de salvare. Se riscă oameni pregătiți, noi nu suntem în măsură să intrăm în defileu. Vă rog să vă îndepărtați de Premaricco și până la Orsaria, să nu pierdem timp prețios, pentru că vremea se va înrăutăți. Vă mulțumim„, a scris primarul pe Facebook.

Eforturile oficiale de căutare continuă

În ciuda apelului primarului, eforturile oficiale de căutare continuă neîntrerupt. Aproximativ 80 de persoane, inclusiv voluntari ai protecției civile și pompieri, participă la operațiunile de pe râul Natisone. Echipele de salvare utilizează scafandri, echipamente specializate și un elicopter pentru a explora zona în care a avut loc tragedia.

Familia lui Cristian Molnar a cerut autorităților italiene să intensifice eforturile de căutare, exprimându-și credința că tânărul este încă în viață. „Credem cu tărie că Cristian este în viață și cerem să nu fie abandonate căutările. Vrem ca toate resursele disponibile să fie mobilizate pentru a-l găsi”, a declarat un membru al familiei.

Solidaritatea comunității și provocările căutărilor

Inițiativele de pe rețelele de socializare arată dorința puternică a comunității de a se implica și de a ajuta în aceste momente dificile. Totuși, provocările sunt semnificative. Zona este dificil accesibilă și periculoasă, iar condițiile meteorologice variabile complică și mai mult operațiunile de căutare.

Primarul Michele De Sabata a subliniat necesitatea ca operațiunile să fie coordonate de profesioniști pentru a evita eventualele accidente sau întârzieri în salvare. „Înțeleg dorința de a ajuta, dar trebuie să acționăm cu prudență și coordonare. Este esențial ca operațiunile de salvare să nu fie perturbate de acțiuni nesigure. Vă rog să aveți încredere în echipele de salvare și să respectați indicațiile acestora”, a adăugat primarul.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *