Alertă Meteo COD PORTOCALIU Și GALBEN De Furtuni, Apoi CANICULĂ

ANM a emis AVERTIZARE METEO COD GALBEN pentru 10 iunie, ora 10 – 10 iunie, ora 23 de instabilitate atmosferică. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h), vijelii, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi spre seară și în prima parte a nopții, local, în sudul Olteniei, în sudul și estul Munteniei, precum și în sudul Moldovei.

De asemenea, a fost emis COD PORTOCALIU pentru intervalul 10 iunie, ora 15 – 10 iunie, ora 23 de instabilitate atmosferică accentuată. În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei, precum și în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali vor fi perioade cu vijelii puternice, cu viteze la rafală de 70…90 km/h, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și izolat peste 50 l/mp.

După furtuni, vine canicula. A fost emisă AVERTIZARE METEO COD GALBEN pentru intervalul 11 iunie, ora 10 – 12 iunie, ora 10 de temperaturi ridicate, caniculă, disconfort termic ridicat. În intervalul menționat în centrul Moldovei și nordul Olteniei și pe litoral se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități. Totodată, pe alocuri nopțile vor fi tropicale, temperaturile minime atingând și depășind ușor 20 de grade. Temperaturile se vor menține ridicate și pe parcursul zilei de miercuri în regiunile sudice și sudestice.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 11 iunie, ora 10 – 12 iunie, ora 10

Fenomene vizate: temperaturi deosebit de ridicate, caniculă, disconfort termic accentuat

În intervalul menționat în cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Olteniei, partea continentală a Dobrogei și în sudul Moldovei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, maximele se vor situa, în general, între 35 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI
PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 10.06.2024 ORA 10:00 – 11.06.2024 ORA 09:00

Vremea va fi caniculară și cu disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, dar mai ales spre seară și la începutul nopții va crește probabilitatea pentru înnorări, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie, averse și descărcări electrice. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă va fi de 18…21 de grade..

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 11.06.2024 ORA 09:00 – 12.06.2024 ORA 10:00

Canicula va persista, disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat ziua și slab noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 37 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *