Așa da! Mastercard îi urmează exemplul lui Gigi Becali! Donează un milion de euro României pentru un spital de oncologie pediatrică

Mastercard îi urmează exemplul lui Gigi Becali şi donează un milion de euro României pentru construcția primului spital de oncologie și radioterapie pediatrică din țară.

Compania a anunțat miercuri că fiecare donație realizată printr-un card Mastercard pe bursadefericire.ro în acest an va fi suplimentată de companie cu 2 euro.

În februarie, OMV Petrom a informat că va contribui cu o donație record, de 10 milioane de euro, pentru construcția spitalului.

Mastercard îi urmează exemplul lui Gigi Becali și donează un milion de euro pentru primul spital de oncologie pediatrică din România până acum, suma strânsă din donații și sponsorizări a trecut de 15,5 milioane de euro, iar plusul de 10 milioane de euro cu care va veni OMV Petrom „ne ajută să încheiem proiectul conform calendarului stabilit”, spune Carmen Uscatu, co-fondatoarea Asociației Dăruiește Viață.

Totodată, Oana Gheorghiu spunea, în februarie, că suma donată de OMV permite pentru Dăruiește Viață să trimită la training în afara țării medici ce vor lucra în viitorul spital. „Mai este nevoie de bani, lucrurile nu se termină aici. Spre exemplu, pe măsură ce am avansat în proiect, am constatat că trebuie să schimbăm centrala termică a întregului spital pentru că are 40 de ani și stă să moară.

”Banii de la Petrom sunt ca o gură de aur”
Va trebui să sistematizăm întregul spațiu, curtea. Mai avem nevoie de bani pentru ca la final, peste 3-4 ani, totul să arate perfect și să reușim să facem acolo un spital care să arate ca în țările civilizate”, a menționat Oana Gheorghiu pentru hotnews.ro.

De asemenea, Gheorghiu a mai preciza și că banii primiți sunt ca o mână ce vine în ajutorul lor. „Banii de la Petrom sunt ca o gură de aer, pentru că ne gândeam cu groază ce se va întâmpla dacă Ministerul Sănătății nu va veni cu bani pentru dotarea spitalului, iar acum am scăpat de stresul ăsta”, a mai spus Oana Gheorghiu.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *