Alex, elev silitor crescut doar de bunică, stă într-o căsuţă acoperită cu folii de plastic

Distribuie pe

La doar 11 ani, un elev din Ploieşti demonstrează în fiecare zi că viaţa bate într-adevăr filmul. Alexandru este crescut de bunică şi chiar dacă nu are părinţii alături şi trăieşte în condiţii extrem de modeste, băiatul reuşeşte să fie un elev silitor, apreciat de profesori şi colegi.

În fiecare zi când vine de la şcoală, Alexandru este întâmpinat cu dragoste de bunica Margareta. Este cea care ţine loc şi de mamă şi de tată pentu băiat. Iar puştiul simte asta.

Vineri, de 8 martie, Alexandru i-a dedicat bunicii o poezie scrisă chiar de el.

”Este un copil creativ, cred că are o inteligenţă nativă pe care, probabil dacă ar avea un alt mediu, ar putea să o dezvolte mult mai bine. Bunica ţine permanent legătura cu şcoala. Vine, întreabă, este preocupată de siguranţa lui. Este foarte atentă cu el, în ciuda vârstei pe care o are”, spune Pansica Morar, diriginta lui Alexandru.

”Alex este sufletul meu”, spune bunica. La aproape 69 de ani, femeia se străduieşte să-i ofere cât poate de mult nepotului. În primul rând, un acoperiş sigur deasupra capului. Acum, casa în care stau e acoperit cu folii de plastic.

”Este un copil cu rezultate excepţionale, cu toate că situaţia lui, să zicem socială, nu este una favorabilă. Noi, ca instituţie, facem tot ce ne stă în putintă să sprijinim astfel de copii pentru că o să ajungă să ne reprezinte la olimpiade, la concursuri”, spune Elena Ene, directoarea școlii în care învață Alexandru.

Deja Alex ştie şi ce vrea să devină când o să fie mare. Ori bucătar, pentru că a prins pasiunea de a găti de la bunica, ori poliţist. O meserie pentru oamenii cinstiţi, spune el.

Până atunci, băiatul visează să poată vedea marea pentru prima dată în viaţa lui.

Cum poate fi ajutat Alexandru?
Pentru cei care vor să îi dea o mână de ajutor elevului din Ploiești, pot face donații în contul:

R010RNCB0212063977350001 Grigore Margareta, cont deschis la BCR
Acest articol este preluat de pe Simpaticul.eu

Sau mai bine pentru a fiți siguri că îi ajutați vă rugăm să luați legătura cu ei si să vă vedeți vață în față pentru a fi siguri că bani ajung acolo unde trebuie să că vor avea un ajutor asigurat sau puteți lua legătura cu organele abilitatea de acolo si veți fi mai siguri că ajutorul vostru va ajunge unde trebuie.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *