Rugăciunea care se rostește în ziua de Rusalii. Creștinii vor avea spor în casă și sănătate în familie

Rusaliile marchează momentul în care Duhul Sfânt s-a pogorât asupra apostolilor lui Iisus Hristos, conferindu-le acestora darul de a vorbi în limbi străine și de a propovădui Evanghelia în întreaga lume. Acest eveniment este considerat începutul Bisericii creștine, fiind descris în Faptele Apostolilor, capitolul 2 din Noul Testament. În aceste zile sfinte nu trebuie să uităm de rostirea rugăciunilor.

Rugăciunea care se rostește în ziua de Rusalii
Creștinii vor avea spor în casă și sănătate în familie
Rusaliile sunt una dintre cele mai importante sărbători religioase în România, având rădăcini în tradițiile creștine ortodoxe. Ele sunt sărbătorite la 50 de zile după Paște și marchează Pogorârea Sfântului Duh asupra apostolilor lui Iisus Hristos, eveniment cunoscut și sub numele de Cincizecime sau Pentecost. În acest an, vor pica pe 23-24 iunie 2024.

Rusaliile – sărbătoare importantă în România
Rusaliile comemorează momentul în care Duhul Sfânt s-a pogorât asupra apostolilor, dându-le acestora darul vorbirii în limbi străine și puterea de a propovădui Evanghelia în întreaga lume. Acest eveniment este considerat a fi nașterea Bisericii creștine.
Există și o serie de superstiții legate de Rusalii. De exemplu, se crede că în această perioadă nu este bine să muncești pe câmp sau să te duci în locuri izolate, pentru a evita întâlnirea cu spiritele rele. În aceste zile sfinte se spune și o rugăciune. Se rostește dis de dimineață, cât și seara, înainte de culcare.

Rugăciunea pe care să o spui de Rusalii
Rugăciunile sunt o parte esențială a multor tradiții religioase și spirituale din întreaga lume. Este mijlocul prin care credincioșii comunică cu Dumnezeu sau cu o forță superioară. Prin rugăciune, oamenii își exprimă gândurile, sentimentele și dorințele, fie că este vorba despre laudă, mulțumire, cerere de ajutor sau călăuzire

”Împărate Ceresc, Preabunule Mângâietorule, Duhule al adevărului, Cel ce din Tatăl mai înainte de veci purcezi și întru Fiul pururea Te odihnești; nepărtinitorule Izvor al darurilor celor dumnezeiești, pe care le împărți precum voiești; prin care și noi nemernicii ne-am sfințit și ne-am uns în ziua botezului nostru. Caută spre rugăciunea robilor Tăi, vino la noi și Te sălășluiește întru noi și curateste sufletele noastre, că să putem a ne face locaș Preasfintei Treimi.

Așa, o Preabunule, nu Te scârbi de necurăția noastră, nici de rănile păcatelor; ci le tămăduiește pe ele cu ungerea Ta cea atotvindecătoare. Luminează mintea noastră, că să cunoaștem deșertăciunea lumii și a celor ce sunt în lume; înviază știință noastră, că neîncetat să vestească nouă ceea ce se cuvine, a face și ce se cuvine a lepăda; îndepărtează și înnoiește inima noastră, că să nu izvorască mai mult ziua și noaptea gânduri rele și pofte necuvioase. Îmblânzește trupul și stinge cu insuflarea Ta cea dătătoare de rouă văpaia patimilor, prin care se întunecă în noi Chipul cel preascump al lui Dumnezeu.

Iar duhul lenevirii, al mâhnirii, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert gonește-l de la noi. Și ne da nouă duhul dragostei și al răbdării, duhul blândeții și al dreptății, că îndreptând inimile cele slăbite și genunchii, fără de lenevire să călătorim pe calea sfintelor porunci. Și așa, ferindu-ne de tot păcatul și împlinind toată dreptatea, să ne învrednicim a primi sfârșit creștinesc și nerușinat și a intră în Ierusalimul cel Ceresc, iar acolo a ne închină Ție, împreună cu Tatăl și cu Fiul, cântând în vecii vecilor: Treime Sfânta, slavă Ție!”.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *