Incendiile de vegetație pun stăpânire pe România! Pădurea de pin din Parcul Național Porțile de Fier arde, o mașină de pompieri a luat foc în Constanța, iar lângă București are loc un alt incendiu

Incendiile de vegetație pun stăpânire pe România! Mai multe incendii au avut loc astăzi, 9 iulie, în trei orașe din România. Primul dintre ele este în Parcul Natural Porțile de Fier. Pădurea de pini arde și s-a solicitat sprijin aerian. În zonă este foc de patru zile, iar autoritățile nu-l pot stinge de la sol din cauza faptului că este un loc greu accesibil.

Pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu de litieră în zona localității Svinița. La fața locului se află în aceste momente 27 de pompieri din cadrul detașamentelor Orșova și Drobeta Turnu Severin, care intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului. Pentru stingerea focarelor, pompierii acționează pe souă sectoare, fiind constituite echipe mixte care acționează cu ATV-uri, saci stingători, unelte genistice, dar și prin efectuarea de benzi minerale.

Pe lângă pompieri, la fața locului sunt prezenți 9 pădurari ai Ocolului Silvic Orșova și 11 rangeri ai Parcului Natural „Porțile de Fier”. Intervenția este extrem de dificilă din cauza terenului accidentat și a curenților de aer care răspândesc arderea. Incendiul este extins pe aproximativ cinci hectare.

Incendiile de vegetație pun stăpânire pe România. O mașină de pompieri a luat foc în Constanța

Canicula face ravagii în întreaga țară. Pe lângă incendiul de vegetație din Parcul Natual Porțile de Fier, o mașină de pompieri s-a făcut scrum pe un câmp din Constanța, după ce pompierii au fost solicitați să intervină în localitatea Culmea pentru un incendiu izbucnit la un autoturism. Flăcările s-au extins la vegetația uscată.

„Flăcările s-au extins la vegetatia uscată (mirişte) din vecinătate, însă colegii mei intervin cu eficienţă pentru limitarea propagării incendiului şi stingerea acestuia în cel mai scurt timp. Chiar dacă una dintre autospeciale a fost amplasată într-o zonă sigură, schimbarea direcţiei vântului a făcut ca flăcările să afecteze şi una dintre autospeciale alocate la caz. Un singur coleg a avut nevoie de îngrijiri medicale şi a fost transportat conştient la Spitalul Judeţean pentru investigaţii medicale amănunţite”, au spus reprezentanţii ISU Dobrogea.

Incendiu produs de vegetația uscată în Chiajna, județul Ilfov

Un alt incendiu puternic a izbucnit marți, 9 iulie, la vegetația uscată din apropierea unui centru comercial din Chiajna, județul Ilfov. Pompierii intervin în aceste momente pentru stingerea focului.

„În urmă cu scurt timp am intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la vegetație uscată, în localitatea Chiajna, din județul Ilfov.

Au fost alertate 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Incendiul s-a manifestat cu flacără și degajări de fum, iar în acest moment este localizat. Suprafața afectată este de aproximativ 5 hectare. Nu sunt victime.”, a transmis  ISU Ilfov.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *