Dimitrie Muscă oferă angajaţilor salarii de peste 15.000 de lei în mână. „Când ajung şi parchează combina, deja au două schimburi pe zi”

Dimitrie Muscă, unul dintre cei mai respectați fermieri din România, a anunțat că anul 2024 este cel mai bun din cariera sa în ceea ce privește recolta de grâu. Performanța excelentă a fost observată și la alte culturi din ferma sa din Curtici, motiv pentru care angajații săi vor fi recompensați pe măsură.

Dimitrie Muscă oferă angajaţilor salarii de peste 15.000 de lei în mână! În cadrul emisiunii „Agricultura la raport” de pe Agro TV, Dimitrie Muscă a dezvăluit că salariile mecanizatorilor din fermele sale au fost crescute la peste 15.000 de lei pe lună. Acesta a explicat că angajații săi au muncit din greu și merită din plin aceste salarii datorită pregătirii și efortului depus, lucrând de la primele ore ale dimineții până seara târziu.

”Salariul lor mediu într-o lună în care lucrau pe combină era în jur de 13.000 de lei, până la 14.000 de lei. După care m-au tras de mânecă și mi-au spus „Domnul director, acum că avem așa producție mare, ne măriți și nouă acel cuantum al venitului pe combină?”. Chiar dacă mă înjură multă lume, nu mă interesează, eu n-am spus la nimeni să facă ca mine. Sigur că anul acesta trebuie să primească cel puțin 15.000 de lei în mână cei care lucrează pe combină, pentru că impune o pregătire deosebită, impune multă intervenție, lucrări de dimineața înainte de ora 7, până seara la 22, și cel puțin 15.000 de lei în mână vor lua mecanizatorii de la Curtici pe perioada recoltatului”, a spus Dimitrie Muscă.

Acesta a îndemnat și alți fermieri, în special cei care obțin producții comparabile cu ale sale, să urmeze exemplul său în privința salariilor, pentru a stimula românii plecați în străinătate să se întoarcă acasă. Dimitrie Muscă a subliniat că în lunile de iarnă, când efortul fizic este mai redus, salariile sunt de aproximativ 5.500-6.000 de lei, dar în perioada recoltei, angajații merită pe deplin remunerația mai mare datorită muncii intense și programului prelungit

„În ianuarie-februarie, primesc un 5.500-6.000 de lei, acesta este salariul pe care îl dau atunci, pentru că lucrează de la 8 la 16, lucrează la căldurică, pentru că avem ateliere în care se fac reparațiile, sigur că nu este același efort ca și acum. Acum merită să le dau 15.000 de lei în mână pentru că ei lucrează, până la urmă, când ajung și parchează combina, deja au două schimburi pe zi. Nu este mult, dar în multe părți nu se câștigă salariul acesta. Haideți să facem toți, pentru că producțiile, cel puțin la noi în zonă, sunt bune, și trebuie să aducem românii acasă”, a mai spus Dimitrie Muscă.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *