Chiftele de ton: rețeta pentru un fel de mâncare al doilea ușor și gustos.

Ingrediente:

Ton bine scurs în ulei 300 gr
Ouă 2
Pesmet 60 gr
Pătrunjel 1 măturică

Boabe de piper amestecate 1 vârf de cuțit

Ulei de măsline extravirgin q.b. (după necesitate)

Pesmet 2 linguri

Pentru învelire

Ouă 3

Sare 1 vârf de cuțit

Chiftelele de ton sunt un fel de mâncare al doilea foarte gustos și simplu, bazat pe pește. Aluatul amintește de cel al chiftelelor clasice, în care fileurile de ton în ulei înlocuiesc carnea tocată; la acestea, odată sfărâmate, se adaugă pesmetul, ouăle și pătrunjelul tocat, formându-se chiftelele clasice, aplatizate și ușor ovale, trecute apoi printr-un înveliș bogat și prăjite în abundență în ulei de măsline extravirgin. Rezultatul este un preparat aurit, crocant și moale în interior, perfect pentru orice prânz sau cină în familie, gata să cucerească atât tinerii, cât și cei mai în vârstă. De asemenea, le poți face mai mici, sub formă de chiftele sau crochete, apoi să le servești ca un delicios aperitiv, pentru un moment de relaxare cu prietenii, însoțite de o sos de iaurt, muștar sau simplă maioneză. Le poți prăji, găti într-o tigaie cu puțin ulei, în cuptor sau în friteuză pentru o versiune chiar mai ușoară

Pentru cei care doresc un gust și mai bogat, este posibil să adăugați parmezan ras sau coajă de lămâie pentru o notă citrică. Pentru o crustă mai groasă și crocantă, puteți trece chiftelele de două ori prin ou și pesmet.

Află cum să le pregătești urmărind procedura și sfaturile pas cu pas.

Cum să pregătești chiftele de ton

Pasul 1

Sfărâmă pesmetul1.

Pasul 2

Tocați fin pătrunjelul după ce l-ați spălat și uscat cu hârtie de bucătărie2.

Pasul 3

Puneți pesmetul și pătrunjelul tocat într-un castron și adăugați tonul scurs3.

Pasul 4

Adăugați ouăle4.

Pasul 5

Adăugați un vârf de cuțit de boabe de piper amestecate5.

Pasul 6

Amestecați bine pentru a combina toate ingredientele6.

Pasul 7

Adăugați două linguri de pesmet și amestecați din nou; dacă amestecul este încă prea moale și lipicios, adăugați mai mult pesmet7.

Pasul 8

Luați o parte din amestec și formați chiftelele8.

Pasul 9

Treceți chiftelele de ton în făină, apăsând bine cu mâinile pentru a adera9.

Pasul 10

Înmuiați chiftelele de ton în ouăle bătute bine10.

Pasul 11

Scurgeți chiftelele din ou și rostogoliți-le în pesmet, întorcându-le de mai multe ori astfel încât să fie bine învelite pe toate părțile11.

Pasul 12

Încălziți uleiul de măsline extravirgin și, odată ce atinge temperatura, puteți testa scufundând o pătrunjelă de pesmet în ulei: dacă revine imediat la suprafață formând bule, înseamnă că are temperatura potrivită. Plasați ușor chiftelele de ton în oală12.

Pasul 13

Vor apărea bule în jurul chiftelelor, gătiți-le câteva minute13.

Pasul 14

Răsturnați chiftelele cu o spumieră și o lingură14.

Pasul 15

Gătiți chiftelele de ton pe ambele părți până când capătă o culoare frumoasă aurie15. Scurgeți chiftelele de ton pe un platou cu hârtie de bucătărie.

Pasul 16

Așezați chiftelele de ton pe un platou și serviți-le imediat la masă, însoțite de o salată verde și un sos la alegere16.

Depozitare


Chiftelele de ton crude pot fi depozitate în frigider, într-un recipient ermetic special, timp de maximum 1 zi înainte de a le găti. Odată gătite, se pot păstra timp de 2 zile și pot fi încălzite timp de câteva minute în cuptor, tigaie, cuptor cu microunde sau friteuză.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *