Prăjitură delicioasă italiană

Ingrediente:

°1 lămâie, zeama °1 lămâie, coaja °100g. pudră de migdale °2 linguri Maizena °100g. zahăr °3 ouă mari °250g.

Ricotta

Metode:

Preîncălziți cuptorul la 180°C. 2. Spargeți ouăle într-un bol mare și adăugați zahărul pudră. Amestecați totul. 3. Adăugați Ricotta și amidonul de porumb, continuați să amestecați energic până obțineți o pastă omogenă frumoasă. 4. Adăugați coaja și zeama de lămâie pentru a da gust amestecului. 5. Presărați partea de sus cu pudră de migdale sau pudră de cocos. 6. Turnați preparatul într-o formă și coaceți la 180°C (termostat 6) timp de 45 de minute.

Sfaturi și variații:

Această prăjitură delicioasă face parte dintre deserturile tradiționale italiene. Este ideală pentru micul dejun gourmet sau pentru o gustare.

Accompaniați acest clasic italian cu o frumoasă salată de căpșuni sau fructe exotice, de exemplu.

Rețeta de coacere a acestei prăjituri italiene cu ricotta poate fi realizată și doar cu făină la care s-a adăugat 1 plic de praf de copt.

O altă variație este să pregătiți aluatul adăugând 1/2 cană de lapte la amestec.

Pentru a varia plăcerile, puteți adapta această rețetă prin împărțirea aluatului în două și incorporarea ciocolatei topite (sau 4 linguri de cafea puternică) în jumătatea pentru a obține un efect marmorat.

Dacă vă plac prăjiturile cu ricotta, încercați deliciosul tort italian cu lămâie și ulei de măsline. Uleiul de măsline aduce un fondant deosebit!

Printre numeroasele rețete italiene de prăjituri, cea mai faimoasă este fără îndoială Colomba di Pasqua. Gustată cu ocazia Paștelui, această brioșă este recunoscută prin forma sa de cruce și glazura sa. Este acoperită cu zahăr granulat, migdale făiate și nuci zdrobite.

Pregătiți o delicioasă bezea italiană: separați albușurile de gălbenușuri și bateți albușurile până se înțeapă cu un praf de sare. Adăugați treptat un sirop de zahăr, continuând să bateți bezeaua. Această bezea va fi o delicatesă pe tartele voastre cu lămâie și omletele norvegiene.

Descoperiți rapid toate rețetele noastre de biscuiți și deserturi italiene pe blogul nostru, precum și videoclipurile corespondenților noștri.

Știți torta, o prăjitură rustică corsicană? Reinterpretați rețeta acestei torte moi incorporând albușurile bătute în preparare. Pregătiți un glazură cu apă, zahăr tos și pudră de cacao sau realizați o ganache de ciocolată. Acoperiți prăjitura după coacere și presărați cu vermicelli colorate.

Să aveți poftă!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *