Un elev a luat 6.60 la BAC la matematică, dar după contestație…

Un student din București a fost surprins neplăcut atunci când a văzut nota finală obținută la matematică în urma Evaluării Naționale, iar contestația depusă ulterior i-a adus o surpriză de proporții.

După afișarea rezultatelor la Evaluarea Națională 2023, peste 27.000 de elevi au ales să conteste notele obținute. Printre aceștia s-a numărat și Filip, un elev care a părăsit sala de examen cu zâmbetul pe buze, convins că a obținut o notă excelentă.

A discutat cu profesorul său de matematică, care i-a confirmat că nota sa ar trebui să fie cel puțin 9,50. Șocul a survenit atunci când notele au fost afișate: Filip obținuse 6,60. Dezamăgit, dar fără să-și piardă optimismul, elevul a decis să depună o contestație. Răsturnarea de situație a venit cu afișarea notei finale, care a depășit cu mult așteptările sale.

Mama lui Filip a împărtășit pe rețelele de socializare întreaga experiență: „Este posibil să nu fiți la curent, dar în urma contestațiilor depuse la evaluarea națională, doar trei note la matematică au fost majorate cu peste două puncte în întreaga țară! Una dintre acestea a fost nota lui Filip, fiul nostru!!

Filip a terminat examenul de evaluare la matematică susținând că a rezolvat corect aproape tot. Profesorul de matematică a confirmat aceasta, l-a felicitat și i-a spus că va obține cel puțin 9,50. Dar când notele au fost afișate săptămâna trecută… am fost cu toții șocați… 6,60 la matematică!

Am depus contestație, evident, și astăzi… nota lui Filip se numără printre cele trei note la nivel național care au fost majorate cu mai mult de două puncte, aproape cele trei puncte pierdute din cauza erorii de corectare! Nota sa la matematică a crescut de la 6,60 la 9,50! Acest rezultat îi asigură o medie peste 9 și îl urcă cu 5000 de poziții în clasamentul pe București, ceea ce înseamnă că are șanse să fie admis la liceul dorit.

Lecția pe care am învățat-o azi: să crezi în copil atunci când îți spune și îți arată că a rezolvat corect majoritatea problemelor! Sunt profund șocată de această situație și la fel au fost și diriginta și directoarea școlii lui, care spuneau că nu au mai întâlnit un astfel de caz… o eroare de corectare atât de mare!

Înțeleg că și cei care au corectat greșit sunt oameni și pot greși, dar sincer… atât noi, cât și copilul nostru, am fi preferat să ne fi evitat acest stres!

Din fericire, atât noi, cât și el, suntem destul de rezistenți și știam ce a făcut la examen, așa că l-am susținut 100%, dar mă întreb… cum ar fi fost afectat un copil mai sensibil… sau cum s-ar fi simțit un copil al cărui familie l-ar fi mustrat aspru pentru rezultat? De aceea, vă sfătuiesc să fiți alături de copiii voștri, indiferent de rezultat.

În final, totul s-a terminat cu bine!”, a postat Ana Maita, mama elevului, pe pagina sa de Facebook.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *