Descoperiți Raiul Pe Pământ În România: Localitatea Cu Munți, Apă, Plajă Și Aer Pur Ca În Alpii Elvețieni

Un studiu recent a dezvăluit că există un loc în România unde aerul este la fel de pur ca în Alpii Elvețieni. Colibița, o localitate situată la poalele Munților Bârgău și Călimani, oferă turiștilor aer curat, peisaje spectaculoase și o varietate de activități recreative.

Colibița, un colț de rai între munți
Colibița, situată în Valea Bistriței, la o altitudine de 900 de metri, a devenit cunoscută datorită aerului său pur. Conform studiului realizat la începutul acestui an, concentrația de ozon în această localitate este comparabilă cu cea din Alpii Elvețieni, atingând 90 micrograme/m³, față de media națională de 72,6 micrograme/m³.

Localitatea Colibița nu este doar o destinație pentru iubitorii de aer curat. Aici, vizitatorii pot explora peisajele montane prin drumeții, ciclism sau alpinism. De asemenea, lacul de acumulare Colibița oferă oportunități pentru plajă, caiac și pescuit de păstrăv, clean sau caras.

O destinație turistică în plină dezvoltare
În perioada 1923-1975, Colibița a fost o stațiune balneoclimaterică populară. Deși a fost desființată când s-a construit lacul de acumulare, localitatea și-a păstrat atractivitatea turistică. În prezent, autoritățile locale lucrează pentru a transforma Colibița într-o stațiune turistică de interes național.

Pentru a obține acest statut, Colibița trebuie să îndeplinească mai multe criterii, inclusiv modernizarea drumurilor, transport public, iluminarea și amenajarea locurilor de promenadă, apă curentă și canalizare, precum și un minim de 500 de locuri de cazare în hoteluri și pensiuni. În ultimii 10 ani, localitatea a cunoscut o dezvoltare semnificativă, numărul caselor de vacanță, pensiunilor și vilelor ajungând la aproximativ 400.

O destinație accesibilă pentru toate buzunarele
Pe lângă peisajele sale spectaculoase și aerul curat, Colibița se evidențiază și prin accesibilitatea sa financiară. Pe malul lacului a fost construit un complex turistic care oferă diverse opțiuni de cazare. O noapte într-o cameră standard costă 70 de lei, în timp ce un bungalow de lux cu vedere la lac este disponibil pentru aproximativ 450 de lei.

Pentru turiștii în căutare de experiențe memorabile într-o locație naturală deosebită, Colibița reprezintă alegerea ideală. Fie că sunteți pasionați de munte, apă sau pur și simplu doriți să vă bucurați de aerul curat, această localitate vă așteaptă cu brațele deschise.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *