Cremșnit franțuzesc cu mac – Atât de delicios, că îți taie respirația!

Ingrediente:

Pentru foi de miere:

  • 300 g făină
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 lingură miere
  • 70 g unt
  • 2 ouă
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu

Pentru blatul cu mac:

  • 150 g zahăr
  • 150 g făină
  • 6 ouă
  • 3 linguri apă
  • 50 ml ulei
  • ½ plic praf de copt
  • 100 g mac (poate fi și măcinat)

Pentru cremă:

  • 3 gălbenușuri
  • 150 g zahăr cristal
  • 2 pachete pudră de vanilie
  • 700 ml lapte
  • 200 g zahăr pudră
  • 250 g margarină

Preparare:

Pentru foi de miere, amestecăm bine ingredientele și împărțim compoziția în două părți. Foițele le întindem uniform într-un dreptunghi de aproximativ 22×38 cm și le coacem pe dosul unui vas de copt de aceeași dimensiune în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 8-10 minute. Nu trebuie să le supracoacem!

Pentru blatul cu mac, separăm ouăle și mixăm gălbenușurile cu 100 g de zahăr, apă, ulei și mac.

Battem albușurile cu zahărul rămas până obținem o spumă tare și amestecăm ușor cu masa de mac, praful de copt și făina.

Turnăm compoziția într-o tavă unsă și tapetată cu făină (sau cu hârtie de copt) în care am copt foițele, nivelăm și coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 20 de minute (verificăm cu scobitoarea!), apoi lăsăm să se răcească.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *